JP „Titelski breg“ učesnik Foruma o nautičkom turizmu u Bezdanu

BEZDAN: U subotu, 16. aprila 2011. godine u Bezdanu održan je Forum o kanalima i rekama i razvoju nautičkog turizma.

        Osnovna tema Foruma bila je značaj razvoja vodenog saobraćaja i nautičkog turizma u Srbiji i Vojvodini. O ovoj temi govorili su prof. dr Snežana Štetić, prof. dr Zoran Radmilović i Krsta Pašković iz Udruženja nautičara „Dunavski propeler“.
         Strategiju razvoja Republike i Pokrajine u oblasti vodenog saobraćaja i turizma i mogućnosti finansiranja lokalnih zajednica izneli su Sanja Knežević iz Kabineta potpredsednika Vlade za evropske integracije, Tijana Živković iz Agencije za prostorno planiranje i Mirjana Grbić iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu. Izlaganje su imali Stevan Ilinčić pomoćnik direktora i Varga Ferenc iz JVP Vode Vojvodine, Biljana Latić iz Vojvodina Šume, Mašulović Branislav iz Gradskog muzeja Sombor, Mirjana Đekić iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i Liljana Sokolova Đokić, Načelnica Zapadnobačkog okruga.
         Na nepotpunost i nedorečenost propisa koji regulišu režim na unutrašnjim plovnim putevima u odnosu na strana plovila ukazali su Ivan Jovanović iz Pokrajinskog sekretarijata za vodoprivredu i članovi Udruženja nautičara. Značajno je učešće u radu Foruma Kornelije Mlinarević, zamenice direktora Regionalne razvojne agencije za međunarodnu i regionalnu saradnju iz Osijeka i gradonačelnika Šipoš Šandora iz Draža i Kinalj Šandora iz Nađbaračke, Biljane Marčete iz turističke agencije „Magelan“, kao i Satoru Jokojama predstavnika Japanske turističke privrede u Srbiji, čime je Forum dobio međunarodni karakter.
         O iskustvima iz svakodnevnog rada govorili su predstavnici Bečeja, Kule, Vrbasa, Titela, Apatina, Stare Pazove, Udruženja nautičara „Dunavski propeler“, Mladi turizmolozi kao i privrednici iz te oblasti. JP „Titelski breg“, u ime opštine Titel, predstavilo je „Generalni projekat uređenja priobalja reke Tise i dela Titelskog brega“ kao primer dobrog prostornog planiranja u oblasti nautičkog turizma.
         Učestvovanje na ovom Forumu bila je dobra prilika da se predstave nautički potencijali Opštine Titel.

Izvor: opstinatitel.rs

Autor: Redakcija
Datum: 29, 04, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *