Vanja Grbić posetio učenike OŠ „Stevan Knićanin” u Knićaninu

KNIĆANIN: U osnovnoj školi „Stevan Knićanin“ u Knićaninu juče je upriličen susret učenika ove škole s našim proslavljenim odbojkašem Vladimirom Vanjom Grbićem. S ciljem promovisanja odbojke, ali i uopšte sporta i zdravog života, Grbić je poklonio školi četiri odbojkaške lopte i mrežu i pozvao učenike da što više slobodnog vremena provode baveći se sportom.

        Bila je to prilika da mališani iz ovog najudaljenijeg mesta na teritoriji Grada Zrenjanina provedu prijatne trenutke u društvu sportskog asa, budu zajedno s njim na odbojkaškom terenu škole, dobiju autogram, ali i da od njega saznaju zašto se treba baviti sportom i kako i u malom mestu mogu ponići svetski šampioni.
        – U mom selu, Kleku, kada sam bio školskog uzrasta, igrali smo odbojku tako što smo između dva drveta razapinjali štrik i preko njega po čitav dan prebacivali loptu. Ono što me je vuklo da izgradim neku karijeru, bilo je – da se igram. Ja sam se igrao odbojke, i to mogu da poručim i ovoj deci – da se igraju, da se zabavljaju, i nađu svoju inspiraciju tako što će naučiti da se bore za sebe i u okviru grupe, uz fer-plej, i na pravi način izgraditi svoju ličnost – rekao je Vanja Grbić i dodao da je njegova obaveza, kao vrhunskog sportiste, da upravo deci promoviše sport, da prema njima uvek ima poseban pristup, i da se sa zadovoljstvom odaziva na akcije kakva je juče organizovana u Knićaninu.
         U poseti školi u ovom selu juče su boravili i član Gradskog veća zadužen za sport, mr Vojislav Matić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Srđan Bogaroški, kao i predstavnici MZ Klek. Ovom prilikom, direktorica škole „Stevan Knićanin“, Milena Stanojković, uručila je Vanji Grbiću zahvalnicu za sportsku podršku i unapređenje rada škole.
        Mr Vojislav Matić, govoreći o značaju ove posete, rekao je da je broj časova fizičkog vaspitanja u školama nedovoljan i da i to minimalno bavljenje fizičkom kulturom mnogi đaci izbegavaju, što može dovesti do ozbiljnih posledica u razvoju dece.
        – Poražavajući su podaci da čak 60% dece u Vojvodini u školskom, pa čak i u predškolskom uzrastu, ima određene deformitete, ravna stopala, krivljenje kičme i slično. Upravo ovakve promocije sporta jedan su od načina kako da to predupredimo. Ova škola, nažalost, nema salu za fizičko vaspitanje, pa su deca i u tom pogledu limitirana. Poklon našeg proslavljenog asa i čoveka velikog srca Vanje Grbića omogućiće ovoj deci da tokom lepih dana više vremena provode baveći se sportom, a Grad Zrenjanin podržaće i pozdraviti svaku sličnu akciju – poručio je mr Vojislav Matić.


Izvor: zrenjanin.rs

Autor: Redakcija
Datum: 30, 03, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *