Počinje prolećna deratizacija

Kovilj: Preventivna prolećna akcija zaštite zdravlja građana i njihove imovine od glodara počinje u ponedeljak 28. februara.

Ovu akciju, koja se sprovodi dva puta godišnje, na prelasku godišnjih doba, u saradnji sa gradskom upravom realizuje novosadska „Ciklonizacija“. Akcija sistematske deratizacije počinje od Kovilja, a slede Budisava i Kać. Nakon toga na redu su Sremska Kamenica, Petrovaradin, Begeč, Futog i Veternik, i na kraju gradske mesne zajednice.

– Po ustaljenoj proceduri, planovi sistematske deratizacije rade se po mesnim zajednicama, a građani dobijaju obaveštenja preko medija. Ako neka domaćinstva budu zaobiđena mogu da se obrate svojim predstavnicima u mesnim zajednicama ili direktno Ciklonizaciji – kaže pomoćnik direktora Branko Vojvodić.

Tokom akcije građani dobijaju preparat „Mamak B“. Reč je o preparatu odloženog delovanja, a građani sva uputstva za upotrebu i mere opreza dobijaju na pakovanju. – Ako je situacija sa glodarima kritična mamak postavljaju radnici Ciklonizacije, a ako je sve u normalnim okvirima ili ako trenutno nema infestacije glodarima, onda dobijaju mamak i uputstvo kako da ga koriste, kaže Vojvodić.

On apeluje na građane da ne lageruju preparate, već da ih koriste jer imaju vek trajanja i zato što je zaštita od glodara zajednički interes cele zajednice.

Izvor: Radio 021

Autor: Redakcija
Datum: 28, 02, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *