Dodeljene nagrade MORS-a Žabalj

Čurug: Sinoć je u poslovnom centru „Evropa“ u Čurugu održana svečana sednica Međuopštinskog Rukometnog Saveza Žabalj u čijem sastavu su opštine Titel, Temerin, Bečej i Žabalj na kojoj su tradicionalno uručene nagrade Saveza.

        Po rečima predsednika Međuopštinskog Saveza, Milana Grujčića, u četiri opštine koliko pokriva ovaj savez egzistira dvanaest klubova što ženskih, što muških i od toga u saveznom rangu takmičenja nalaze se ŽRK „TSK“ iz Temerina te muške ekipe „Hajduk“ Čurug, ŽSK-Žabalj i Titel-Džon Dir iz Titela, a iz lige je nažalost istupila ekipa „Jedinstva“ iz Bačkog Petrovog Sela. Sve ostale ekipe se takmiče u nižim ligama.


        Ova manifestacija je tradicionalna i ove godine se održava po trinaesti put, a domaćini su bili RK „Hajduk“ iz Čuruga. Grujčić je takođe rekao da velika zasluga u finansiranju klubova pripada radnicima jer je privreda u krizi, a lokalne samouprave odvajaju koliko mogu što je nedovoljno. Kao i svake godine priznanja se dodeljuju u devet kategorija te je tako za najuspešniji muški klub u protekloj godini proglašen RK „Hajduk“ iz Čuruga; u ženskoj je to ŽRK „TSK“ iz Temerina. Najbolja igračica je bila mlađana Nikoleta Nikolić članica „TSK“-a, najbolji igrač je Ivan Spasojev iz RK „Hajduk“. Najbolji trener je Miodrag Lončar iz Titela, najbolji sudijski par su Jovan Labus i Stevica Milićev iz Čuruga, najbolji sportski rukometni radnik je Đuro Labus iz Čuruga, najbolji sportski radnik na nivou Saveza je Dušica Anastasijević iz Čuruga. Na kraju su dodeljena i priznanja za životno delo, a dobili su ih: Miroslav Karanfilović iz Titela, Vojislav Pešić iz Mošorina, Gojko Pejić iz Temerina, Đorđe Milošev iz Žablja i Branislav – Brana Ćurčin iz Čuruga. Najmlađi dobitnik nagrade Nikoleta Nikolić je rekla da joj je velika čast što je proglašena za najbolju rukometašicu i da jedva čeka da se oporavi od povrede i ponovo sa svojim saigračicama počne da niže pobede u takmičenju. Dušica Anastasijević je rekla da se u rukometu našla pored sestre i pokojnog zeta prvo kao navijač, a zatim kao sportski radnik koji se trudi da sve uradi, kako bi se što bolje organizovao i klub i utakmice. Gojko Pejić je dugogodišnji sekretar TSK-a. Iako se nikada aktivno nije bavio rukometom uvek je bio tu da sve bude u najboljem redu. Branislav Ćurčin je rekao da je pedeset godina u rukometu i kao igrač i kao trener. On ima bogatu sportsku biografiju, a trenutno podučava čurušku decu. Sava Milićev predsednik RK „Hajduk“ se u ime nagrađenih zahvalio za nagrade.


        Konferansu je vodila Svetlana Rajić, profesor književnosti direktor OŠ „Đura Jakšić“ iz Čuruga. Druženje je zatim nastavljeno uz večeru, muziku i evociranje uspomena o rukometu iz ranijih vremena uz podsećanje na igrače koji su obeležili rukomet. Sekretar Saveza Južno-bačkog okruga je takođe čestitao i pozdravio skup i obećao da će se i ove sezone igrati zimska liga da bi se ekipe što bolje pripremile za nastavak sezone. Manifestaciji su prisustvovali i Jovan Panić, predsednik sportskog saveza opštine Žabalj, predsednik opštine Žabalj, Branko Stajić i Maksim Srećkov, član opštinskog Veća.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 28, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *