Projekat „Zelena linija“ – Call Centar Titel

Titel: Saopštenje Opštinskog odbora G17Plus Titel

        Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju mr sci. dr Tomislav Stantić, koji je ujedno i predsednik pokrajinskog odbora G17Plus, istakao da je cilj Sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju da pomogne opštinama u Vojvodini da ostvare što bolju komunikaciju sa građanima po pitanju usluga koje im se pružaju.
         Na osnovu tih potreba raspisan je konkurs i ukupna vrednost podnetih projekata je 74.000.000, dok je ukupan iznos sredstava koji se traži od sekretarijata je 58.000.000 dinara. Od ukupnog broja predloga projekata 3 su podnele nerazvijene opštine – Bela Crkva, Mali Iđoš i Titel, a 17 predloga projekata je stiglo od nedovoljno razvijenih opština.
        U skladu sa reformama državne uprave koje se odvijaju na svim nivoima, a sve u cilju efikasnog rešavanja problema, zahteva i želja građana, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa opštinama, na objavljenom konkrsu, opština Titel je dobila sredstva za formiranje opštinskog komunikаcionog centra.
         Osnovnа idejа zа rаd Opštinskog Komunikаcionog Centrа je dа se nа jednom šаlteru, primаju i evidentirаju sve primedbe grаđаnа. Nа tom šаlteru rаdi službenik obučen dа prepoznа kojа opštinskа službа, jаvno preduzeće ili nekа drugа opštinskа institucijа, je nаdležnа zа rešаvаnje konkretnog zаhtevа. Zаhtevi se primаju putem e-mаilа, sms-а, telefonom, sа veb portаlа ili lično, а zаtim se upućuju nаdležnom preduzeću/službi/instituciji, kojа imа prаvo pristupа određenom delu аplikаcije, kroz koji unosi podаtke o rešаvаnju dodeljenog zаhtevа.

        Od strane Sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju za projekat otvaranja zelene linije opštini Titel odobreno je 1.695.000,00 dinara!

        Međutim, opštinski odbor G17Plus iz Titela je uvideo da se trenutno ništa ne dešava vezano za otpočinjanje radova za pokretanje kol centra iako su sredstva u vrednosti od 1.695.000,00 dinara odavno uplaćena na račun opštinske uprave. Upravo zbog toga pozivamo nadležne ljude iz lokalne samouprave da nam odgovore šta se dešava sa sredstvima koja su uplaćena na račun opštine i da li će se ikada realizovati ovaj projekat. Podsetimo da trenutno ne radi, odnosno ne ažurira se, ni oficijelni sajt opštine Titel kao ni virtuelni matičar.

 

 

Opštinski odbor G17Plus Titel

        Redakcija magazina Ravnica kontaktirala je lokalnu samoupravu u Titelu u vezi sa ovim saopštenjem međutim do sada nismo dobili nikakav komentar. Servisi za građane na zvaničnom sajtu opštine Titel dostupni su i rade na sledećim linkovima Virtuelni matičar Birački spisak.

Autor: Redakcija
Datum: 27, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *