Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević osvajači Dejvis kupa

„Pošte Srbije“ pustile su danas u opticaj poštansku marku sa likovima srpskih tenisera Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića, ovogodišnjih osvajača Dejvis kupa.

        Marke „Dejvis kup reprezentacija Srbije šampion sveta u 2010.“ naći će se već danas na šalterima pošta, a datum izdanja (6. decembra) nalazi se i na prigodnom žigu „prvi dan“, saopštile su „Pošte Srbije“.
        Tiraž izdanja je 38.000 primeraka, štampan je u tabačićima od osam komada sa vinjetom u sredini tabaka, na kojoj je prikazana čuvena „salatara“, trofej koji pripada osvajaču ovog najprestižnijeg ekipnog teniskog takmičenja u muškoj konkurenciji.
        Umetnička obrada ovog izdanja poverena je kreatoru maraka Jakši J. Vlahoviću, a tiraž je štampan u Zavodu za izradu novčanica u Beogradu, tehnikom višebojne ofset štampe.
        Filatelistička izdanja u čast osvajača Dejvis kupa nisu retkost, poštanske marke sa ovom temom pre Srbije izdavale su Rusija, Australija i druge zemlje.
         Pošta Srbije prva poštanska uprava u svetu koja je, u rekordno kratkom roku, nepuna 24 sata nakon završenog finala, u opticaj pustila ovakvo jedno izdanje, navedeno je u saopštenju.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 06, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *