Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ Titel pomaže obolelom Stefanu

Titel: Održana prodajna izložba slika „Mali i veliki slikari“ u holu Narodne biblioteke „Stojan Trumić“ Titel.

        Tokom Velikogospojinskih svečanosti na gradskom trgu crtali su 27. avgusta mali i veliki umetnici, od predškolaca do akademskih slikara, i pod tim nazivom Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ Titel organizovala je prodajnu izložbu dela nastalih tog dana. Direktor Biblioteke, Dušanka Buvač zahvalila se na velikom odzivu posetiocima, a izložbu je otvorio prijatelj Biblioteke Stevo Diklić, likovni pedagog i jedan od učesnika izložbe.
        – Među ovom mladosti našlo se i nas nekoliko starijih da bismo svojim prisustvom ili nekom dobronamernom sugestijom podstakli ovu decu i mlade ljude da bez straha i puni vere u sebe pokažu svoje emocije i svoje viđenje sveta koji nas okružuje. Iako crteži i slike sa ove izložbe verovatno neće ući u svetske antologije umetnosti, ja se nadam da će ovaj dan, dan kada je većina ove mlade, lepe i uspešne dece prvi put izložila svoja dela, ući u njihova srca i smestiti se u jedan topli kutak, odakle će ih celog života podsticati da idu ka svom cilju voleći sebe i ceneći druge, istakao je Diklić.


        Otvaranju prodajne izložbe slika prisustvovao je i predsednik opštine Titel, Milivoj Petrović, Smiljana Čurić, mlada umetnica koja je jedna od troje mladih iz titelske opštine ove godine upisalo Akademiju umetnosti u Novom Sadu, te Danijela Beuk, akademski slikar koja je vodila ovu slikarsku radionicu.
        Radove osnovaca i predškolaca otkupila je Apoteka „Iris farm“ iz Šajkaša, a prikupljena sredstva sa humanitarne prodajne izložbe 12.020,00 dinara uplaćena su na na žiro-račun za lečenje obolelog četvorogodišnjeg dečaka, Stefana Taneskog.

Autor: Redakcija
Datum: 02, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *