Riboks i Ribella na svetskom tržištu

Bački Jarak: U Bačkom Jarku je 12. aprila otvorena fabrika riblje hrane. Reč je o grinfild investiciji od 4 miliona evra. Planirano je da kapaciteti firme „Riboks“ u okviru DTD „Ribarstvo“ Bački Jarak obezbede proizvodnju 12.000 tona ekstrudirane i 40.000 tona peletirane riblje hrane.

        U silosima je obezbeđeno mesto za 10.000 tona žitarica i uljarica u u skladištu za 2.000 tona gotovih proizvoda. Hrana za ribe iz novog pogona Riboks u Bačkom Jarku testirana je i usavršavana na sopstvenim šaranskim ribnjacima u toku probne proizvodnje, prošle godine. Ostvareni su odlični rezultati u prirastu, zdravstvenom stanju ribe i ukusu mesa. DTD Ribarstvo sa partnerskim pastrmskim ribnjacima proizvodi hranu za pastrmku, a u planu je i linija za mediciniranu hranu za životinje.
        DTD Ribarstvo ima novoizgrađenu fabriku za preradu ribe, jednu od najsavremenijih u Evropi. Karakteriše je potpuna autimatizacijea proizvodnje i najviši stepen higijenske zaštite u svim fazama procesa prerade ribe i ribljeg otpada. Fabrika zadovoljava najstrože evropske standarde o čemu svedoči izveštaj Evropske komisije o proizvodnom pogonu, kao i zaključak Inspekcijske kotrole Ruske Federacije. DTD Ribarstvo uzgojem ribe bavi se 55 godina i najveći je distributer ribe u Srbiji. Iz fabrike za preradu ribe DTD Ribarstvo na domaće tržište se plasiraju riba i proizvodi od ribe koji zadovoljavaju sve najstrože svetske standarde. Republika Srbija je dobila dozvolu za izvoz proizvoda od ribe u zemlje Evropske Unije i Carinske Unije Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana, zahvaljujući pozitivnim ocenama koje su pogoni Fabrike za preradu ribe DTD Ribarstvo dobili od inspektora Evropske Komisije za zdravlje i zaštitu potrošača, kao i od inspektora Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije.
        Fabrika za preradu ribe startovala je sa probnom proizvodnjom u februaru ove godine, a od juna je počela snabdevanje domaćeg tržitša sa najkvalitetnijom ribom i proizvodima od ribe pod robnom markom „Ribella“.
        Planirani kapaciteti klanja i čišćenja slatkovodne ribe od 2 do 4 tone u smeni (šaran, pastrmka, amur, tolstolobik, smuđ, som, babuška, karaš i deverika. U fabrici se obavlja prepakivanje 8 tona smrznute ribe, priprema konfekcionirana smrznuta i sveža riba 2,5 tone, dimljenje proizvoda od morske ribe 1,5 tona i od sveže ribe 2,5 tone u smeni. Najkvalitetnija riba i proizvodi od ribe su dostupni u maloprodajnim objektima DTD Ribarstvo na Limanskoj i Futoškoj pijaci u Novom Sadu, marketima Merkator, Roda, Metro, Univerexsport…

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *