Isključenja neredovnih platiša sa gasne mreže

Temerin: Upravni odbor JP Gas u Temerinu na 11. sednici usvojio je izveštaj o finansijskom poslovanju u prvih 10. meseci ove godine.

        Članovi ovog tela prihvatili su izveštaj i konstatovali da se poslovalo pozitivno, za razliku od prošle godine kada je ostvaren gubitak. Mere štednje, veća kontrola potrošnje, baždarenje setova, smanjene plata radnika za 10 odsto i niz drugih mera iz akcionog programa usvojenog početkom godine doprineli su pozitivnom poslovanju.
        Upravni odbor JP Gas je upoznat sa sve češćom pojavom nelegalnog korišćenja gasa u domaćinstvima. Usvojen je zaključak da će svi potrošači za koje se posumnja da kradu gas biti isključeni sa mreže na ulici, protiv njih će biti pokrenut sudski postupak, a primeniće se zabrana korišćenja ovog energenta do okončanja sudskog postupka. Jedna od mera je plombiranje setova u cilju onemogućavanja zloupotreba na meraču.
        U JP Gas smo danas dobili informaciju da će se plomba postaviti na svih 6.000 setova na području opštine Temerin. U slučaju nestanka gasa, potrošači mogu otvoriti plombu, ali istovremeno treba da obaveste dežurnu ekipu JP GAS na broj telefona 063 – 77 – 21 – 709.
        Upravni odbor JP Gas je usvojio odluku o obavljanju tehničkog pregleda dimovodnih kanala u domaćinstvima koja koriste prirodni gas za zagrevanje. Pozivaju se građani da dimničarima omoguće pregled, jer je to u zajedničkom interesu potrošača i distributera.
        Očekuje se da će se trend pozitivnog poslovanja JP Gas nastaviti do kraja godine. Stoga se preduzimaju mere za naplatu potraživanja. Dugovanja pravnih i fizičkih lica su visoka. Bez obzira što je grejna sezona u punom jeku počela su isključenja najvećih dužnika, kako bi se prema JP Srbijagas redovno izmirivale obaveze, i omogućilo kontinuirano snabdevanje ovim energentom tokom grejne sezone.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *