U nedelju lov na zečeve

Temerin: Posle tri izlaska u lov na fazane, članovi tri lovačka društva u opštini Temerin u nedelju će prvi put loviti zečeve.

        I pored značajnih sredstava za kupovinu fazanskih pilića i uzgoj u fazanerijama – pokazalo se da je u odnosu na nekoliko prethodnih godina – broj ove divljači prepolovljen.
         Na osnovu dobijenih rezultata analize očnih sočiva zečeva u Lovačkom savezu Vojvodine – desetkovan je i broj ove divljači. Tako da će lovački savezi odnosno društva umesto planiranih pet-šest dana, loviti zeca samo tri puta u glavnoj lovnoj sezoni.
         Svi korisnici lovišta izdali su dozvole za lov na jedinstvenom propisanom obrascu.
         Utvrđene su i dužnosti grupovođa, koji je zadužen da upozna lovce učesnike u lovu s pravilima sigurnosti. Oružjem se mora rukovati oprezno i odgovorno, imajući u vidu da je značajan deo atara pod kukuruzom. Prilikom odlaska do mesta lova, prelaska na drugo mesto, kratkog prestanka lova, boravka u zatvorenim prostorijama, puške se moraju isprazniti. Nije dozvoljeno pucati na niskoleteću divljač, ili na divljač koja se kreće u pravcu drugih lovaca i kada se oni time ugrožavaju.

Autor: Mile Milojević
Datum: 12, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *