Od Fonda za kapitalna ulaganja 120 miliona

Temerin: Krajem prošle godine opština Temerin se zadužila kreditom u iznosu od 50 miliona dinara za završetak započetih investicija.

        Kredit je korišćen za promenu krova na školi u MZ Staro Đurđevo (10 miliona), za izgradnju prečistača i kanalizacije (30 miliona) i završetak vrtića u Sirigu, u iznosu od 10 miliona dinara. Za završetak zgrade predškolske ustanove 'Veljko Vlahović' u Sirigu opština Temerin je dobila sredstva u iznosu 32,7 miliona iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina.
        Neutrošeni deo kredita biće usmeren za nastavak izgradnje kanalizacije, postavljanje transformatora u radnoj zoni 'Jug' u Bačkom Jarku i završetak adaptacije Doma zdravlja.
        Zbog teške situacije u građevinskoj industriji Vlada Srbije je izradila program mera za oživljavanje ove delatnosti.
         Na osnovu uredbe Vlade – Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je ovlašćeni predlagač projekata na teritotriji pokrajine. Upravni odbor Fonda je krajem juna doneo odluku o dodeli sredstava za projekte koji su stigle iz opština. Tako Temerin pored sredstava sa siriški vrtić – može da računa na 48,5 miliona dinara za završetak sportske hale u Bačkom Jarku, 25,5 miliona za investicije u Domu zdravlja Temerin, 18,6 miliona za završetak druge faze škole u MZ zajednici Staro Đurđevo. Sredstva su nepovratna, a sopstvenog učešća nema,svi radovi treba da se završe do kraja 2011. godine.

Autor: Mile Milojević
Datum: 12, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *