Brže i lakše do Novog Sada – Otvorena Sentandrejska petlja

Pušten je u saobraćaj novi Sentandrejski most na magistralnom putu M-22, koji je deo novosadske obilaznice, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

        Time je od 15 planiranih mostova kompletno završeno 13, a u toku je izgradnja jednog od dva preostala na Zrenjaninskoj, odnosno Kaćkoj petlji, koji će biti završeni do juna sledeće godine.
        Otvaranjem Sentandrejskog mosta značajno je smanjen intenzitet saobraćaja na takozvanoj Temerinskoj petlji, što Jaračanima i Temerincima omogućiti brži dolazak do Novog Sada.
        Do kraja novembra treba da se u saobraćaj pusti još sedam kilometara do sada izgrađenih autoputeva u zoni Novog Sada, prekinutih neizgrađenom deonicom na kojoj se nalaze instalacije naftovoda i gasovoda.
        Novi Sentandrejski most, čije puštanje u saobraćaj je malo odgodilo kišno vreme, je duži od starog (ima 100 metara) i širi (13 metara). Ispod mosta – osim dve trake autoputa prolaze i dve servisne saobraćajnice koje će olakšati vozačima saobraćaj.
        Rekonstrukcija Zrenjaninske petlje podrazumeva izgradnju novih ulaza-izlaza, odnosno uključenja i isključenja s auto puta. Sadašnja dva mosta produžiće se na jednu i drugu stranu za po 25 metara, kako bi se ispod mosta mogla graditi nova leva traka autoputa i nove prateće servisne saobraćajnice, koje će olakšati saobraćaj u lokalu, bez opterećivanja autoputa.

Autor: Mile Milojević
Datum: 01, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *