Šajkaš postaje regionalni teniski centar

Šajkaš: Ameli Morezmo i Katarina Srebotnik boravile u Šajkašu

              Teniska škola u Šajkašu postoji oko dve godine i poseduje dva teniska terena – jedan otvoreni na šljaci sa reflektorima za noćno treniranje i drugi u hali na grin setu koja se nalazi u centru Šajkaša. Otvorena je, u prvom redu, zbog dece koja su već trenirala tenis i takmičila se u ovom sportu, putujući svakodnevno u Novi Sad na treninge. Njima se kasnije priključila grupa dece koji su tek počeli da treniraju beli sport. U toj mlađoj grupi koja trenira oko godinu dana je 12 dece uzrasta od 5 do 8 godina. Tako je kompletna škola pokrivena sa decom svih uzrasta koje propisuje Teniski savez Srbije. Sve njih treniraju profesionalni treneri koji dolaze iz Novog Sada.


              Talentovana deca, dobri treneri i odlični uslovi, uz veliki rad i odricanje, stvorili su od mladih šajkaških tenisera izuzetne takmičare koji su osvojili i prve ozbiljnije nagrade i priznanja te postali respektabilni takmičari. Tako je, najstarija među njima i sa najdužim takmičarskim stažom, Anđela Drinić, svojevremeno bila druga u Srbiji u svojoj kategoriji. Anđela se takmiči već šest godina i prošla je sve takmičarske uzraste od 10 do 16 godina. Za Anđelom pristiže grupa mlađih takmičara koja svojim rezultatima takođe mnogo obećava. U kategoriji od 14 do 16 godina uspešno se takmiči Dejan Antonić, u uzrastu do 14 godina Milan Drinić i do 10 godina Danijel Antonić. Oni su do sada osvojili na desetine pehara na takmičenjima, plasmanima na neka od prva tri mesta. Milan Drinić je od poslednja tri turnira dva osvojio a u trećem igrao u finalu. Od njih se očekuju još bolji rezultati jer se počelo raditi mnogo ozbiljnije i profesionalnije sa kondicionim trenerima i trenerima za takmičenja.
              Šajkaš ima odlične uslove za treninge i vrhunskih tenisera, posebno u zimskom periodu, mirno je mesto pa i najpoznatije svetske teniske zvezde ovde mogu da treniraju u miru, daleko od očiju javnosti. Neverovatno je, ali istinito, da su zahvaljujući treneru naše ženske reprezentacije Biljani Veselinović u Šajkašu boravile i takve teniske zvezde kao što su Francuskinja Ameli Morezmo, koja je bila dugo na prvom mestu WTA liste i najbolja slovenska teniserka Katarina Srebotnik. Od naših mlađih tenisera ovde su boravili Dejan Katić, mladi teniski profesionalac, kao i Tamara Ćurović (16 godina), velika nada srpskog tenisa. Ne treba napominjati, koliko mladim šajkaškim teniskim nadama znači upoznavanje ovakvih teniskih imena.
              U planu je da se u narednom periodu broj dece u školi tenisa u Šajkašu poveća, ali je za to potreban još jedan otvoreni teniski teren, koji će uskoro biti izgrađen. Šajkaška oblast ima solidan sportski potencijal, pa tako i teniski, i zato ga treba iskoristiti. I ovo je jedan od načina da se najmlađi pravilno usmeravaju. Roditelji koji žele da im deca treniraju tenis, neka se jave na kontakt telefon za informacije 063/80-96-814 (Mirko Drinić). Broj mesta je ograničen – svega 5-6 najmlađih početnika. Novi članovi bi krenuli sa treninzima od proleća, a upisi dece počeće od Nove 2011. godine.
              – Kad govore o tenisu, mnogi misle samo o njegovim finansijskim efektima, ali to je samo vrhunski, profesionalni tenis do koga je jako teško doći. Sama korist je u tome što su deca odvojena od ulice i razvijaju se u pravom sportskom i takmičarskom duhu. Ja sam već deset godina sa svojom decom u tenisu i ne bih ga menjao nizašto na svetu – rekao je na kraju Mirko Drinić.

    

Autor: N. D. T.
Datum: 01, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *