Begečani osvojili „Malu Grbavicu“

Budisava: FK „Dinamo“ (Budisava) – FK „Bačka“ (Begeč) 1 : 3 (0 : 2)

        U derbiju kola, fudbaleri „Bačke“ iz Begeča su u gostima zasluženo savladali „Dinamo“ iz Budisave i tako postali prva ekipa u jesenjem delu prvenstva koja je „Malu Grbavicu“ napustila neporažena. Čitav tok utakmice određen je već u uvodnom delu, kada je prvo u 10. minutu Paščan topovskim udarcem sa 25 metara doveo svoj tim u vođstvo, da bi pet minuta kasnije, nakon centaršuta, Petković nespretno reagovao u svom kaznenom prostoru i postigao autogol. U tom periodu gosti su igrali izuzetno agresivno i grubo, što je vrlo slabi sudija Roganović tolerisao, a između ostalog, propustio je da u 25. minutu dosudi penal za domaćina, kada je Miloš Mitrić rukama odgurnut u protivničkom šesnaestercu. Međutim, kada su Budisavčani počeli da uzvraćaju oštrim startovima, delilac pravde je odjednom odlučio smiruje strasti, što je više odgovaralo Begečanima koji su već imali opipljivu prednost. A ona je mogla biti i ubedljivija, pošto je u 31. minutu golman Igor Sabo skrivio kazneni udarac, ali se odmah i iskupio odbranivši udarac Topolića sa bele tačke. Do kraja poluvremena gosti su imali još jednu izglednu šansu, ali su i domaći propustili dve prilike da uhvate rezultatski priključak.
        U drugom pluvremenu igrači „Dinama“ su odmah krenuli sa pritiskom na protivničku odbranu, ali je u 51. minutu najslabiji akter susreta sudija Roganović prvo propustio da dosudi faul za domaće, potom dosudio nepostojeći prekršaj za goste, a nakon centaršuta iz tog slobodnog udarca Topolić je glavom prosledio loptu u mrežu i rešio pitanje konačnog pobednika. Imali su „plavo-beli“ dve-tri šanse da ublaže poraz, od kojih je najizglednija bila Mitrićeva kada je nakon ubacivanja Piljka pobodio stativu, ali rezultat se nije menjao sve do drugog minuta nadoknade, kada je Nikola Tepić postigao počasni pogodak za „Dinamo“.
        Moramo istaći da su, naročito u drugom poluvremenu, gosti iz Begeča pokazali čitav repertoar previjanja i valjanja po terenu, tako da je doktor morao da ulazi u teren u više od deset navrata, ali se na kraju ispostavilo da ni u jednom slučaju nije došlo do bilo kakve povrede. Takođe, kod svakog prekida, Begečani su odugovlačili sa ubacivanjem lopte u igru, a u gotovo svaki duel su ulazili koristeći laktove i đonove, tako da će budisavskoj publici ostati u pamćenju kao ekipa sa izuzetno nesportskim manirima. Kad je već o duelima reč, Begečani su se žalili na navodnu grubu igru domaćina, ali se na kraju ispostavilo da je na tom meču Nikoli Tepiću polomljen zub, dok je neizvestan nastup na sledećem meču Miroslava Velickog i Bogdana Grbića zbog povreda zadobijenih u duelu sa „Bačkom“.
        FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Igor Sabo, Milan Maljurić, Vladimir Petković, Saša Pintek (od 58. Željko Piljak), Milorad Ašćerić, Miroslav Velicki, Bogdan Grbić, Vanja Sabo (od 71. Nenad Milošević), Miloš Mitrić, Nebojša Tepić, Nikola Tepić. U redovima Budisavčana opomenuti su golman Igor Sabo i napadač Nikola Tepić, dok je jedini strelac za naš tim bio Nikola Tepić.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 01, 11, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *