Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije – Temerin

Temerin: Opštinski odbor DSS Temerin je na sednici održanoj 27. 09. 2010. godine razmatrao informacije koje su vezane za problem kašnjenja izgradnje škole u Starom Đurđevu i druge probleme koji su vezani za funkcionisanje opštinske vlasti u Temerinu i doneo sledeće zaključke.

1. Opštinski odbor DSS je svestan dela odgovornosti koju kao manjinski partner ima u vršenju opštinske vlasti i odgovorno se odnosi prema svim problemima koje to vršenje vlasti nosi sa sobom. U opštinskoj vlasti pored nas učestvuje: Demokratska stranka, Mađarska koalicija, Socijalistička partija Srbije i Grupa građana za prosperitet.
2. Opštinski odbor DSS podržava izneti stav da policija i tužilaštvo preduzmu odgovarajuće mere radi utvrđivanja eventualne materijalne i krivične odgovornosti bez obzira o kome se radilo.
3. Opštinski odbor DSS smatra da srazmeran deo odgovornosti za navedeni problem moraju preuzeti drugi partneri u koalicionoj vlasti, shodno svojoj veličini i snazi, ali i organi koje je imenovala opštinska vlast (Komisija za javne nabavke, izvođač radova, nadzorni organi i drugi).
4. Opštinski odbor DSS će protiv članove stranke za koje se utvrde eventualni propusti i koji su naneli štetu ugledu stranke pokrenuti disciplinski postupak radi utvrđivanja eventualne odgovornosti, ali pozivamo i druge učesnike da to učine u svojim redovima.
5. Demokratska stranka Srbije se u svom dosadašnjem delovanju, kako na vlasti tako i u opoziciji, ponosila svojim principijelnim stavom u poštovanju pravila ponašanja i zakona, ali i svojim odgovornim odnosom prema prema biračima i od toga neće odustajati ni u narednom periodu.
6. Pozivamo još jednom sve političke činioce u Temerinu da zajednički ulože napor i u skladu sa trenutnom političkom snagom i dometom podignemo rejting naše opštine – stoji u saopštenju za javnost Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije – Temerin.

Autor: Mile Milojević
Datum: 27, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *