FK „Dinamo“ Budisava – do boda sa jednim i dva igrača manje

FK „Fruškogorac“ (Sremska Kamenica) – FK „Dinamo“ (Budisava) 1 : 1 (1 : 1)

        U derbiju kola, na vrlo dobrom terenu u Sremskoj Kamenici, fudbaleri domaćeg „Fruškogorca“ i gostujućeg „Dinama“ iz Budisave su podelili bodove, a utisak je da slađi deo „kolača“ pripada Budisavčanima, koji su 53 minuta imali jednog, a 15 minuta čak dva igrača manje (naravno, računajući i nadoknade u prvom i drugom poluvremenu).
        Uvodni minuti su protekli u ravnopravnoj igri, u kojoj su Kameničani imali dve ili tri poluprilike, ali kako je vreme odmicalo gosti su sve više preuzimali konce igre u svoje ruke (odnosno noge). Nakon nekoliko obećavajućih napada, Miloš Mitrić je u 32. minutu po desnoj strani „pregazio“ tri domaća fudbalera i onda nesebično poslužio Radoslava Milutinova koji se ubacio iz drugog plana, utrčao u kazneni prostor i efektno, više preciznim nego snažnim udarcem, savladao protivničkog čuvara mreže. I nakon vođstva, Budisavčani su nastavili da kontrolišu igru, pa se očekivalo da rutinski privedu prvo poluvreme kraju. No, kao i na prethodnom gostovanju u Banoštoru, u finišu prvog dela igre, tačnije u 43. minutu usledio je neshvatljiv kiks golmana Miloša Mladenovića, koji je loptu ispucanu od protivničkog golmana (!?!) ispustio na svom petercu, što je iskoristio Marko Lukić, ukrao je i krenuo prema golu, nadomak koga ga je Mladenović rukama sa leđa oborio i tako „zaradio“ penal i direktan crveni karton. Trener gostiju je bio prinuđen da iz igre izvede Nikolu Tepića i na gol pošalje nezagrejanog Marka Majkića, koji nije uspeo da zaustavi udarac Srđana Mitrovića sa bele tačke.
        Nakon dodatne motivacije u svlačionici, Budisavčani su u drugo poluvreme ušli kao da oni imaju igrača više, što je već na startu rezultiralo sjajnom šansom Miloša Mitrića, koji je iz povoljne situacije šutirao preko gola. U tom periodu beležimo i priliku Bogdana Grbića koju je sam sebi izborio, kao i dva pokušaja Miloša Mitrića iz slobodnih udaraca, od kojih je drugi šut golman Kameničana na jedvite jade skrenuo u korner. Domaći dugo, više od 20 minuta, nisu ozbiljnije pripretili, a onda je počela da popušta koncentracija i sudijama, pa su domaći u dva navrata u šanse došli iz očiglednih ofsajd pozicija, ali su prvi put promašili okvir gola, da bi potom mladi Majkić sigurnom intervencijom otklonio opasnost. Od 73. do 78. minuta beležimo dve vrlo bitne (i sporne) situacije: u 73. minutu Miloš Mitrić je prestrogo dobio žuti karton zbog više neopreznog nego namernog starta, da bi potom u 78. minutu prvo bio očigledno grubo fauliran od gostujućeg odbrambenog igrača što sudije nisu sankcionisale, da bi u nastavku akcije načinio prekršaj tačno na centralnoj liniji terena, zbog čega je dobio drugu javnu opomenu i isključenje iz igre! Moramo istaći da su upravo u tom periodu domaći igrači načinili tri vrlo oštra prekršaja startovima sa leđa, zbog kojih, iz nepoznatih razloga, nisu opomenuti od strane sudije.
        Sam finiš je bio posebno uzbudljiv! U poslednjem minutu regularnog toga upućena je dubinska lopta u kazneni prostor gostiju, koju je štoper Željko Piljak izbio van granica terena ispred gostujućeg napadača, koji je potom teatralno pao. Sudija je, posle sekundu-dve razmišljanja, svirao i rukom pokazao na belu tačku, ali posle protesta čitave ekipe „Dinama“, delilac pravde je konačno odlučio da je prekršaja bilo, ali van šesnaesterca! Činjenica je, prvo, da prekršaja nije bilo; a drugo, ako je već dosuđen onda je to trebalo da bude kazneni udarac, jer se čitava situacija desila duboko unutar restriktivnog prostora. Na kraju, lopta je nakon tog šuta iz slobodnog udarca završila pored gola, a Budisavčani su se odbranili i tokom tri minuta nadoknade i tako više nego zasluženo osvojili jedan bod, mada je utisak da su mogli da se domognu i čitavog plena da nije bilo već pomenutog golmanovog kiksa u završnici prvog poluvremena.
        FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Miloš Mladenović, Milan Maljurić, Milorad Ašćerić (od 65. Saša Pintek), Željko Piljak, Danijel Božoki, Nebojša Tepić, Bogdan Grbić, Aleksandar Stanić (od 70. Branislav Stankov), Mloš Mitrić, Radoslav Milutinov, Nikola Tepić (od 44. Marko Majkić). U redovima Budisavčana iz igre su isključeni Miloš Mladenović (direktan crveni karton) i Miloš Mitrić (dve javne opomena), dok je Željko Piljak „požuteo“; strelac za „Dinamo“ je, kao što smo već napisali, bio Radoslav Milutinov.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 27, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *