Denis Memetović osvojio zlatnu rukavicu Vojvodine

Subotica: Današnjim finalnim borbama završena je 28. Vojvođanska Zlatna rukavica. Najbolji bokser i osvajač Zlatne rukavice, najvrednijeg priznanja na ovom takmičenju, je Subotičanin Denis Memetović, član Bokserskog kluba Spartak. Iako najmlađi sa samo 15. godina Memetović je po odluci žirija bio najbolji i posle 27. godina (1980 god. Danko Vujković osvojio zlatnu rukavicu na prvoj Vojvođanskoj Zlatnoj rukavici) vratio ovo prestižno priznanje uz Suboticu.

        U današnjoj finalnoj borbi u kategoriji do 69 kilograma savladao je iskusnog i dve godine starijeg Stefana Brodhursta iz Irske. Pored ovog prestižnog priznanja za najboljeg tehničara proglašen je Bene Gergo (kategorija do 64. kg.) iz Mađarske. Najborbeniji par je par iz finalne borbe u kategoriji do 91. kg. Ivan Veriasov iz Rusije i Josip Bepo Filipi iz Hrvatske. Najbolji strani takmičar je Irac Felan Cristofer koji je boksao u kategoriji do 52. kg, dok je za najboljeg sudiju proglašen Denis Popov iz Rusije.
        Finalne borbe u 10 kategorija održane su u Atriumu hotela Galerija uz prisustvo mnogih bivših boksera i istaknutih sportskih radnika i funkcionera. Prisutni su bili Mercedes Martines Valdes – amabasadorka Kube, Saša Vučinić- gradonačelnik Subotice, Velizar Đelić – predsednik Bokserskog saveza Srbije, Darko Antelj – predsednik Bokserskog saveza Vojvodine koji je bio veoma uspešan organizator ovog takmičenja, Tomislav Karadžić – predsednik Fudbalskog saveza Srbije i mnogi drugi.


        Na ovogodišnjoj 28. Vojvođanskoj Zlatnoj rukavici učestvovalo je 68 takmičara iz 11 država. Srbiju je predstavljalo 11 takmičara od kojih se jedino Denis Memetović plasirao u finalnu borbu. Pored Memetovića Subotica je imala još jednog predstavnika na ovom takmičenju, reč je o Vanji Bačiću perspektivnom bokseru koji je izgubio u polufinalu i okitio se sa bronzanom medaljom. Velike zasluge za dobre rezultate koje postiže bokserski klub Spartak u mlađim kategorijama ima trener Tomislav Antelj. Pod njegovom dirigentskom palicom ovi mladi sportisti vredno rade i nadaju se učešću na sledećim Olimpijskim igrama koje će biti održane u Londonu.

 

Tekst: Vuković Dejan subotica.info

Foto: Bokserski savez Vojvodine

Autor: Redakcija
Datum: 26, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *