Predstavljeni prevodi zdravstvenih publikacija namenjenih prevenciji raka

Novi Sad: 17. septembara u novosadskoj Skupštini grada održana je promocija prevoda zdravstvenih brošura posvećenih prevenciji, edukaciji i ranom otkrivanju raka koje su zajednički izdali Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici i Ekumenska humanitarna organizacija u Novom Sadu (EHO).

        Reč je o edukativnoj zdravstvenoj publikaciji koju je pripremio doc.dr Andrija Golubović direktor Instituta za onkologiju a koja je dobila svoje novo izdanje, prvo je objavljeno 2004. godine, kao i prevod na slovački i mađarski jezik, nastalih radom volontera, koji karakteriše sve učesnike ovog projekta. U prisustvu Ane Tomanove Makanove potpredsednice vojvođanske Vlade i predsednika Slovačkog nacionalnog saveta, pokrajinskog sekretara za obrazovanje dr Zoltana Jegeša, Sabo Jana državnog sekretara u republičkom Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, potpredsednice mađarskog nacionalnog saveta Boršoš Čile, autora dr Golubovića i Eve Berenji iz humanitarne organizacije EHO, skup je otvorio dr Čengeri Atila pokrajinski sekretar za zdravstvo.

        Pored brojnih gostiju u okviru prezentacije „Prevencija i rano otkrivanje raka“ dr Golubovića i projektu prevencije i edukacije „Rak info“, Instituta u Kamenici i Ekumenske humanitarne organizacije koju je podržala i međunarodna unija za borbu protiv raka (UICC) i njenih prevoda na jezike dve nacionalne zajednice, na prezentaciji je bilo reči i potrebi što bolje i primerenije edukacije mladih. „Meni je moje zdravlje važno“ je jedna od takvih edukativnih publikacija namenjenih najmlađem uzrastu dece u osnovnih školama, i publikovane na maternjim jezicima dece u školama Vojvodine.

Autor: Redakcija
Datum: 17, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *