Ubedljiva pobeda za skok na drugo mesto

FK „Dinamo“ (Budisava) – FK „Borac“ (Rakovac) 5 : 0 (3 : 0)

        Nakon serije od četiri neizvesna meča u kojima je pobednik kao po pravilu odlučivan sa jednim golom razlike, prvotimci FK „Dinamo“ iz Budisave su u petom kolu dodali „gas do daske“ i ubedljivo savladali solidan sastav „Borca“ iz Rakovca. Kvalitet gostujućih igrača je sasvim sigurno veći u odnosu na ostvaren rezultat, ali na ovom meču nisu mogli da se ravnopravno suprostave raspoloženim i razigranim mladićima u „plavo-belim“ dresovima.
        Domaći su do prednosti došli već u 6. minutu, kada je Aleksandar Stanić perfektno izveo korner, a štoper Željko Piljak bio najprisebniji nadomak peterca Rakovčana i glavom u skoku loptu prosto zakucao u protivničku mrežu. I nakon vođstva Budisavčani su nastavili sa silovitim napadima, pa su, nakon nekoliko propuštenih prilika, prednost povećali u 23. minutu: Bogdan Grbić je oštro centrirao sa desne strane, lopta je preletela gotovo sve igrače, da bi je na drugoj strani na nešto više od deset metara od gola primio Nikola Tepić i rezantnim i preciznim udarcem poslao u dalji ugao „Borčevog“ gola. Isti igrač je već u 36. minutu iskoristio još jedan dobro izveden prekid Aleksandra Stanića, glavom postigao efektan pogodak i tako postavio konačan rezultat prvog poluvremena.
        I u nastavku utakmice „Dinamo“ je imao daleko više od igre, diktirao tempo i stvarao prilike, od kojih je teško sve opisati i nabrojati. Šanse da uvećaju vođstvo, između ostalih, imali su Miloš Mitrić, Bogdan Grbić i Radoslav Milutinov, a rezultat je promenjen u 72. minutu kada je dugu i preciznu akciju čitavog domaćeg veznog reda krunisao Vanja Sabo izuzetno lepim golom. Najzad, u 87. minutu vezista Miroslav Velicki je, nakon još jedne školske akcije Budisavčana, majstorski lobovao protivničkog golmana i tako svom timu doneo pobedu od pet golova razlike.
         FK „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Igor Sago, Milan Maljurić, Milorad Ašćerić, Saša Pintek, Željko Piljak (od 46. Vladimir Petković), Miroslav Velicki, Bogdan Grbić, Aleksandar Stanić (od 63. Nebojša Tepić), Miloš Mitrić, Radoslav Milutinov, Nikola Tepić (od 67. Vanja Sabo). Dva gola za Budisavčane postigao je Nikola Tepić, po jedom su strelci bili Željko Piljak, Vanja Sabo i Miroslav Velicki, a žute kartone u redovima „Dinama“ dobili su Željko Piljak i Miroslav Velicki.

Autor: Redakcija
Datum: 20, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *