Nikola Rajin predstavnik Srbije na naučno stručnoj razmeni u Holandiji i Belgiji

Žabalj: Nikola Rajin, student turizuma iz Žablja, odlazi u Holandiju i Belgiju na naučno – stručnu razmenu studenata.

        U oktobru 2010. godine, pod pokroviteljstvom Evropske geografske asocijacije (EGEA) održaće se naučno – stručna razmena studenata između Srbije sa jedne strane i Holandije i Belgije sa druge strane. Srpska delegacija broji 8 članova, a svog predstavnika imaće i opština Žabalj.
        Nikola Rajin, student turizma četvrte godine na Prirodno – matematičkom fakultetu i trenutno potpredsednik Evropske geografske asocijacije – entitet Novi Sad, će uz još sedam studenata predstavljati Republiku Srbiju na ovom projektu. Pored Utrehta, grada domaćina, srpski studenti boraviće i u Amsterdamu, Roterdamu, Hagu, Briselu i Brižu.
        Cilj ovog velikog naučnog projekta je da mlade nade Srbije učestvuju na stručnim ekskurzijama, kroz kreativan rad prošire svoj naučni horizont, uspostave kontakt i saradnju, a sve u cilju interkulturalnog učenja i naučnostručnog usavršavanja.
        Takođe, napravljen je dogovor da u novembru holandski geografi u okviru svog boravka u Republici Srbiji jedan dan provedu i u opštini Žabalj. Turistička organizacija opštine Žabalj i opština Žabalj su pružili punu podršku Nikoli Rajinu sa ciljem da mu olakšaju realizaciju ovog važnog projekta, koji će doneti benefit kako njemu, tako i samoj opštini Žabalj.

Autor: Redakcija
Datum: 21, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *