Predstava i veče folklora na trgu

Titel: U sklopu treće večeri Velikogospojinskih svečanosti, u petak uveče je na Paradnom trgu ispred nekadašnje „Vojvođanske banke“ održano već tradicionalno veče folklora u organizacija AKUD-a „Jovan Popović“ na kojem su se predstavila kulturno-umetnička društva iz Perleza, Knićanina, Kovilja i Titela.

        Osim dečijih folklornih ansambala na početku programa nastupili su titelski mladi glumci koju su izveli dvadesetominutni komad „Matildin veštičji napitak“ i virtuoz na harmonici Milan Latinkić.
        Matilda je mala bucmasta veštica. Njena najveća strast su slatkiši, a kućicu je pretvorila u restoran od medenjaka. Jednog dana pred vratima joj se pojavi majušni dečak sa ogromnim problemom: koliko god da jede – Pepin nikako ne raste! Sve je jasno – treba mu veštičji napitak. Ali, nažalost, Matilda pomeša recepte i umesto da raste, dečko počne samo da se krevelji. U potrazi za rešenjem ovog problema, pokazaće se da ponekad uopšte nije loše biti mali.
        Pozorišni komad su prema romanu An Rokara adaptirali Daniela Ela Beuk i Violeta Mišić, dok uloge tumače Marina Zupčić, Biljana Šećerov, Jovana Ćuruvija, Katarina Hajdarović i Jelena Savić.


        Na trećoj večeri Velikogospojinskih svečanosti smo primetili najveći broj posetioca tako da su gromoglasnim aplauzima pozdravljeni nastupi KUD „Laza Kostić“ Kovilj, KUD „Arsenije Teodorović“ Perlez, KUD „Sloboda“ Knićanin kao i dva domaća sastava KUD „Tiski cvet“ i AKUD „Jovan Popović“.

Autor: Lj. Radanov
Datum: 27, 08, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *