Muzičko sećanje na Iliju Iku Dečermića

Titel: Titelska rok legenda nije zaboravljena. Na koncertu pod motom „Iki u čast“ održanom u subotu 7. avgusta 2010. godine na Paradnom trgu u Titelu, okupilo se nekoliko stotina ljudi.

        Nastup je otvorila domaća grupa „Oluja“ uz proverene ex-yu hitove „Atomskog skloništa“, „Divljih jagoda“ i novog talasa, dobro zagrejavši publiku za malo „tvrđi“ zvuk koji je usledio u nastavku programa.
        Uz prvi sumrak čuli su se taktovi velikog rok hita „Born to be wild“ novoformiranog benda KNOOG (Korpus narodne odbrane od Granda), a nakon njih nastupili su grupe „Parlamentarni adrenalin“ iz Šajkaša, „Šogori i mala bezobraznica“. Posetioci u nastavku programa mogli su da čuju i nekoliko autorskih kompozicija benda u osnivanju (trenutno bez nama poznatog imena op.aut.) u kojoj gitaru svira unuka čuvenog titelskog profesora i sportskog radnika Dragoljuba Đurđevca.
        Četvrto rok okupljanje pod motom „Iki u čast“ grupa iz cele opštine je još jednom pokazao ogroman potencijal mladih titelskih muzičara. Originalni nastupi, nekoliko autorskih kompozicija i više nego kvalitetna svirka pokazuju da je Titel nakon mnogo godina na pragu da iznedri jednu ozbiljnu underground scenu.


         Podsetimo se, Ilija Dečermić rođen je 1953. godinu u Titelu. Pevanjem je počeo da se bavi još kao srednjoškolac u raznim bendovima. Titeljani ga pamte kao vrhunskog šoumena koji je za vreme nastupa voleo da komunicira sa publikom. Pored pevanja, svirao je gitaru, a kasnije i bubnjeve. U zrelijim godinama bavio se pedagoškim radom kao mentor mnogim današnjim afirmisanim rok grupama iz Perleza i Titela.
        Koncert je organizovala i tehnički pomogla Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ iz Titela. Međutim, nastup je trajao samo do ponoći zbog opštinske odluke o javnom redu i miru. Na kraju, rokeri su obećali da će i sledeće godine svirati Iki u čast. 

 



Autor: Lj. Radanov
Datum: 08, 08, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *