Prvi vodeni park u Vojvodini – još jedna propala investicija?

Šajkaš: Projekat izgradnje prvog „Akva parka“ u Vojvodini najverovatnije neće biti realizovan, jer je investitor (kompanija „Budućnost“ iz Novog Sada, a kasnije porodica Bajilo iz Belgije) u ozbiljnim finansijskim poteškoćama. Opština Titel sigurno neće preuzeti nezavršeni sportsko-rekreativni centar „Šajkaške Terme“ jer se zemljište na kojem se gradi kompleks nalazi u privatnom vlasništvu.

        Radovi na izgradnji parka počeli su još davne 1998. godine i trebalo je da budu završeni u naredne tri godine. Do danas je, kako smo saznali, izvedeno 40 odsto radova, a u posao je uloženo nekoliko miliona evra. Prvobitni investitor građevinska kompanija „Budućnost“ iz Novog Sada je ubrzo odustala od izgradnje. Od tada je posao preuzeo investitor Bajilo iz Belgije, ali ga je prerana smrt sprečila u realizaciji veoma megalomanskog zamišljenog projekta.
        Na površini od 50.000 kvadratnih metara (pet hektara) u Šajkašu trebalo je da bude sagrađeno 7 bazena, skakaonica, 4 tobogana, mali hotel i prateći objekti. Mesecima unazad pokušavali smo da dobijemo informacije u vezi sa „Akva parkom“ ali niko nije spreman da odgovori na naša mnogobrojna pitanja. Investitori su planirali da zaposle oko 700 ljudi ali cela ideja će očigledno morati da sačeka neke bolje dane.

Autor: Lj. Radanov
Datum: 23, 07, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *