FKL uposlio 50 pripravnika

Temerin: U Fabrici kotrljajućih ležaja i kardana FKL u Temerinu zaposleno je 50 pripravnika iz metalske struke sa evidencije ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje.

         Ugovor su potpisali Dragan Rodić, direktor FKL-a, Siniša Nadbandić, direktor novosadske filijale za zapošljavanje i Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za zapošljavanje, čija služba vodi projekat i finansira podsticanje zapošljavanja pripravnika.
         FKL sada zapošljava 520 radnika. Privatizacija je uspešno obavljena prošlog leta. Proizvodnja je veća nego 2008. godine, a 90 odsto je namenjeno izvozu na Evropsko tržište i Iran, gde se godišnje montira 1,5 miliona automobila.
         Dragan Rodić, direktor FKL-a ističe da su nabaljene savremene mašine, koje traže kvalifikovane majstore i inženjere, pa će potreba za stručnjacima biti i tokom jeseni.
         Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za zapošljavanje je istakao da je od maja na području opštine Temerin zaposleno 88 pripravnika, za šta je izdvojeno 12 miliona dinara. Prošle godine u opštini Temerin je zahvaljujući istom projektu posao našlo 114 nezaposlenih i u tu svrhu je izdvojeno 27 miliona dinara.

Autor: Mile Milojević
Datum: 23, 07, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *