Vanredne odbrane na Dunavu, Savi, Tisi, Tamišu i Moravici

Vanredna odbrana od poplava proglašena je na Dunavu kod Novog Sada, Zemuna, Pančeva i Smedereva, na Savi kod Beograda i Šapca i na Tisi kod Novog Kneževca, Sente, Novog Bečeja i Titela.

       Vanredna odbrana proglašena je i na Tamišu kod Jaše Tomića i Sečnja, na Moravici kod Vatina i na Neri kod Kusića, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

        U opštini Negotin, u selu Radujevac, porastao je nivo Dunava i postoji opasnost od plavljenja domaćinstava, a opštinski štab je doneo odluku da se postavi odbrambeni nasip za zaštitu objekata.

        Za postavljanje odbrambenog bedema angažovano je pet kamiona i dva utovarivača.

        Na području opštine Sombor primetan je porast nivoa podzemnih voda, ali za sada to ne stvara dodatne probleme.

        U toj opštini, u mestu Kljajićevo, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora MUP-a za vanredne situacije crpe vodu iz dvorišta i bašta, dok u selu Riđici, Vodoprivredno preduzeće vadi mulj iz korita Plazovica, ali je situacija pod kontrolom i ne očekuje se pogoršanje.

        U mestu Prigrevici pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora probijaju cevi ispod ćuprija i čiste odvodne kanale, dok u Kanjiži i dalje crpe vodu iz kanala Kiriš, koja se prebacuje u Tisu, navedeno je u saopštenju.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 04, 06, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *