Izbori za savete nacionalnih manjina

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši pozvao je danas pripadnike nacionalnih zajednica da u što većem broju izađu na izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji se održavaju u nedelju, 6. juna.

        „Svega nas nekoliko dana deli od izbora za nacionalne savete, koji su istorijski u smislu očuvanja identiteta nacionalnih zajednica. Nacionalne zajednice koje žive u Republici Srbiji i AP Vojvodini prvi put biraju svoje parlamente na neposredan, zakonom utvrđen, svoj, demokratski i slobodan način. Želim da podsetim građane da naglasim da izlaskom na ove izbore stvaraju mogućnost da samostalno odlučuju o svojoj sudbini i svojoj budućnosti“, naglasio je Egereši.

        Predsednik Skupštine APV je istakao da u nadležnost nacionalnih saveta spadaju pitanja iz oblasti obrazovanja, kulture, službene upotrebe jezika i pisma, kao i informisanja na jezicima nacionalnih zajednica.

        „Građani mogu da donesu odgovornu odluku samo ako se pored programa, predizbornih poruka i obećanja, potrude da upoznaju kandidate. Ako to urade, onda 6.juna mogu mirne savesti da glasaju. Iz tih razloga, još jednom pozivam sve koji su se upisali na birački spisak da u nedelju iskoriste svoje zakonske mogućnosti i glasaju“, saopštio je predsednik Egereši. 

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 03, 06, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *