Potpisani ugovori o dodeli finansijske pomoći predstavnicima 26 opština

Novi Sad: Pokrajinska sekretarka za lokalnu samoupravu i međuopštisnku saradnju Jadranka Beljan Balaban, potpisala je ugovore o dodeli finansijske pomoći sa predstavnicima 26 opština kojima su odobrena sredstva na Konkursu za sufinansiranje projekata za unapređenje rada lokalne uprave u jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

        – Konkurs je bio raspisan u aprilu ove godine i 26 vojvođanskih opština je pozitivno odgovorilo konkurs pokrajinskog sekretarijata, tako da su stekli svi uslovi da dobiju sredstva pa će po ovom Konkursu biti isplaćeno 40 miliona dinara. Opštine su pokazale visok stepen profesionalnosti, odgovornosti i zainteresovanosti za unapređivanje svog rada. Projekti koji su stizali bili su veoma različiti, ali su veoma stručno i profesionalno odgovorili na propisane uslove, a tiču se unapređenja rada informacionih kapaciteta, veb portala, pružanja usluga građanima.

 

        Prošle godine finansirano je osnivanje 14 uslužnih centara u Vojvodini, a putem ovog konkursa još neke opštine će ove godine dobiti tu mogućnost. Pored toga, neke opštine su iskazale potrebu za osnivanjem stručnih timova za razvoj i za implementaciju razvojnih strategija. Finansiranjem ovih projekata zaokružava se proces, kojim se izlazi u susret građanima i olakšava komunikacija između samih lokalnih samouprava i pokrajine. Unutar samih lokalnih samouprava napraviće se određeni timovi i podići će se informacioni kapacitet opština – što je veoma važno, jer se odgovara potrebama samih lokalnih samouprava, naročito u procesu decentralizacije i spuštanja nadležnosti na niži nivo. Ovo je način da se realizuje ideja o ravnomernijem regionalnom razvoju opština u Vojvodini, istakla je Jadranka Beljan Balaban.

Autor: Redakcija Ravnica.INFO
Datum: 26, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *