Lepar doneo slavlje na „Siget“ za kaćku slavu

OFK „Jugović“ – FK „Radnički“ (Irig) 2 : 0 (0 : 0)

KAĆ, subota, 22. maj: Sportski centar „Siget“, gledalaca 350; glavni sudija: Markuš (Odžaci), pomoćne sudije: Pilja i Merdanović (oba iz Svetozara Miletića), delegat FSV: Milovanović (Inđija); strelac: Lepar u 47. i 76. minutu; žuti karton: Radin u 64. minutu („Jugović“).
OFK „JUGOVIĆ“: Duvnjak, Grozdić, Nikolić, Kljajić (od 46. Babić), Brkljač, Bojović (od 75. R. Lakić), Radojčić (od 82. Miljanić), Radin, Lepar, Blažić. Žepina.
„RADNIČKI“: Košprdić, Stojaković, M. Ninković, D. Ninković, M. Guzina (od 57. N. Guzina), Kerleta, Torbica, Bjelotomić, Kukuruzović (od 46. Jovanović), Đeveljekaj, Greč.
        Pred najvećim brojem gledalaca u poslednjih dve godine, u utakmici koja je trebalo da bude derbi za opstanak direktnih rivala, seniori OFK „Jugović“ su, lakše nego što se očekivalo, savladali „Radnički“ iz Iriga i tako došli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini u meču poslednjeg kola u kome gostuju već odavno otpisanom „Hajduku“ iz Šimanovaca. Naš sledeći protivnik je, inače, u ovom kolu izgubio od „ŽAK“-a službenim rezultatom, pošto je u Sombor otputovao sa devet igrača, od kojih su se dvojica u toku igre navodno „povredila“, pa je meč prekinut. Sa pobedom na gostovanju u Šimanovcima (a o drugom rezultatu ne treba ni razmišljati), „tobdžije sa Sigeta“ bi osigurale da se i na jesen takmiče u Vojvođanskoj ligi Zapad, bez obzira na razvoj situacije u Prvoj Telekom ligi Srbije i Srpskoj ligi grupa Vojvodine, od čega zavisi broj klubova koji će ispasti iz naše lige.
        Što se same utakmice tiče, „plavo-beli“ su već od starta uzeli sve konce igre u svoje ruke, diktirali tempo i stvarali šanse, ali su napadači u prvom poluvremenu bili izrazito neprecizni, dok je gostujući golman Predrag Košprdić branio kao „hobotnica“ i u serijama zaustavljao šuteve Lepara, Žepine, Blažića, Radojčića i Radina. Najbliže vođstvu Kaćani su bili u finišu prvog dela igre, kada je trener-igrač-kapiten Zoran Blažić odlično prošao po desnoj strani i vratio pas u srce kaznenog prostora gostiju, odakle je Radojčić šutirao iz trka, ali je Košprdić odbranio, na odbijenu loptu je natrčao Lepar, ali je i on bio neprecizan. Treba istaći da su prethodno i gosti iz Iriga imali jednu sjajnu šansu, ali je Aleksandar Duvnjak bravuroznom paradom izbio loptu u korner nakon efektnog voleja protivničkog napadača.
        Već na početku drugog poluvremena „Jugović“ je poveo nakon što je Goran Žepina dugo „muljao“ loptu u uglu peterca Irižana i onda je iznenada uputio prema drugoj strani golmanskog prostora, gde je najprisebniji bio Lorant Lepar (na fotografiji) i iz blizine zatresao mrežu rivala. Sve do 76. minuta publika je tek povremeno mogla da vidi poneki potez vredan pažnje, a onda je Nenad Nikolić uputio izvanredan centaršut sa leve strane, a Lorant Lepar je u skoku glavom prosledio loptu u sam gornji levi ugao gola „Radničkog“ i na taj način svom timu doneo nedostižnu predost. Do kraja utakmice „plavo-beli“ su rutinski održali rezultat i tako na svoj konto uknjižili još tri vredna boda.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 23, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *