Radojčićeva infuzija u 77. minutu sa bele tačke

OFK „Jugović“ – FK „Ljukovo“ (Ljukovo) 1 : 0 (0 : 0)

        Kać, nedelja, 2. maj: Sportski centar „Siget“, gledalaca 250; glavni sudija: Vagić (Sombor), pomoćne sudije: Turi (Bačka Palanka) i Murselin (Novi Sad), delegat FSV: Popović (Stari Banovci); strelac: Radojčić u 77. minutu iz penala; žuti …kartoni: Miljanić u 38, Suvara u 64. i Babić u 72. minutu („Jugović“), Nedimović u 32, Dimitrijević u 51. i Miladinović u 77. minutu („Ljukovo“).
OFK „JUGOVIĆ“: Suvara, Grozdić, Nikolić, Brkljač, Bojović, Miljanić (od 46. Babić), Radin, Radojčić, Kljajić, Blažić, Lepar (od 89. Đekić).
„LjUKOVO“: Mijatović, Dubajić (od 73. Čukanović), Pejić, Ivaniš, Milanović (od 28. Nedimović), Miladinović, Dimitrijević, Rodić, Jovičić, Marjanović, Ivković.
        U duelu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak, važnost utakmice kao da je sputala noge „tobdžijama sa Sigeta“, koji su tokom čitavog meča imali terensku inicijativu, ali su sporom i bezidejnom igrom teško dolazili u prilike za postizanje pogotka. Ipak, na kraju su zabeležili zasluženu pobedu i uknjižili tri zlata vredna boda, tako da će ova ne baš kvalitetna partija brzo pasti u zaborav.
       Kao što smo rekli, „plavo-beli“ su od samog starta imali daleko više loptu u posedu, ali je bedem postavljen na dvadesetak metara pred golom Ljukovčana bio nerešiva enigma za naše napadače i vezne igrače. Gosti su se orijentisali isključivo na odbranu i tek povremeno pretili kontranapadima, pošto je bod za njih imao bukvalno istu težinu kao i eventualna pobeda. U takvoj gotovo šahovskoj partiji u prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, izuzev gužvi u gostujućem petercu posle prekida i jedne dobre akcije po desnoj strani kada je Blažić sa mesta gde se spajaju peterac i korner linija vratio povratnu loptu na penaltik „Ljukova“, ali tamo nije bilo njegovih (sa)igrača.
        Nakon odmora, Kaćani su donekle pojačali tempo, ali još uvek nedovoljno da slome otpor gostiju koji su se uporno i organizovano branili i čak nešto češće nego u prvom poluvremenu pravili sve opasnije izlete na našu polovinu. Ipak, kako je vreme odmicalo zadnja linija Ljukovčana se pomerala sve bliže svom golu, tako da je Lepar u nekoliko navrata mogao da ugrozi protivničku mrežu, ali u odsudnim trenucima nije bio dovoljno koncentrisan i spretan. Takođe, po našoj levoj strani Kljajić i vrlo zapaženi Nikolić su se sve češće ubacivali, a posle jedne takve akcije Radojčić je dobio loptu kao na tacni na desetak metara od gola gostiju, ali je tukao preko prečke. Konačno, u 77. minutu Nikolić je bio u akciji po toj istoj levoj strani, ali je odbrana Sremaca uspela da mu oduzme loptu, ali je Blažić uspeo da im je ukrade i stušti se u kazneni prostor gde ga je Miladinović grubo i nepropisno zaustavio, pa je sudija Vagić iz Sombora bez dvoumljenja pokazao na belu tačku. Penal je vrlo precizno izveo Đura Radojičić (na fotografiji) i tako se iskupio za pretodni promašaj i vratio u život simpatizere kaćkog kluba, koji su u strahu od ispadanja već bili „na aparatima“.
        Do kraja utakmice „plavo-beli“ su čuvali stečenu kapitalnu prednost, a čak su mogli stići i do ubedljivije prednosti, ali je u prvom navratu Lepar zakasnio za delić sekunde, a u drugom je Kljajić šutirao pored istrčalog Mijatovića, ali i pored gola, umesto da loptu vrati u sredinu gde su dvojica naših igrača čekala da zatresu nebranjenu mrežu. Poslednji sudijin zvižduk doneo je veliku radost, ali i veliko olakšanje igračima, upravi i navijačima OFK „Jugović“, jer su se ovom pobedom naše šanse da izborimo opstanak u VFL Zapad u značajnoj meri povećale.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 02, 05, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *