Opština i komesarijat uz izbegla lica

Temerin: Zahvaljujući Akcionom planu za pomoć izbeglim i raseljenim licima, koji je za period od 2010 do 2013. godiine usvojila Skupština opštine Temerin – stvoreni su uslovi za konkurisanje za značajna sredstva Komesarijata za izbeglice Srbije i stranih donacija.

        Poslednjeg dana marta završen je konkurs za dodelu 1.125.000 dinara, koja će se nepovratno usmeriti za završetak tri stambena objekta, a 6 za kupovinu građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglih i raselenih lica. Dvadeset sedmog aprila u Temerinu će se potpisati ugovor sa ASB donacijom iz Nemačke, kojom će se obezbediti 44.000 Evra za izgradnju kuća, poboljšanje uslova stanovanja i tri, za pokretanje sopstvenog biznisa.

         Poverenik Komesarijata za izbeglice Miodrag Oklješa ističe da će opština Temerin ove godine za ove namene izdvojiti milion dinara, a ovih dana očekuje se 2,5 miliona dinara od Vlade, odnosno Komesarijata za izbeglice Srbije. Prošle godine za završetak pet Esvit zgrada za gerontološki centar uloženo je blizu milion dinara.

Autor: Mile Milojević
Datum: 24, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *