Promocija kandidata LSV u Čurugu

Čurug: U okviru predizborne kampanje u opštini Žabalj za dopunske izbore za pokrajnskog poslanika, a kao podršku svom kandidatu Jovanu Paniću – Jovici opštinu i naseljena mesta posetili su visoki funkcioneri Lige Socijaldemokrata Vojvodine.

        U posetu su došli: državni sekretar u ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Maja Timotijević, Slobodan Orelj, pomoćnik pokrajnskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Dušan Jakovljev, podpredsednik Izvršnog veća Vojvodine i podpredsednik LSV-a. Oni su u Čurugu posetili domaćinstvo Zorana Kozareva proizvođača cvetnog materijala i rasada cveća.


        Po rečima domaćina ovom proizvodnjom se porodica bavi već desetak godina a pokretač svega je bila majka, čiju ideju su deca i suprug prihvatili. Sada je to registrovano gazdinstvo kojim rukovodi Zoran, a svi ostali članovi pomažu. Gosti su obišli sve objekte, od staklenika, plastenika pa do novoizgrađene kotlarnice na bio-masu za zagrevanje objekata u kojima je sadni materijal. U razgovoru sa gostima mladi domaćin je vrlo stručno izneo sve korake u ovoj specifičnoj grani poljoprivrede.
        Državni sekretar, Maja Timotijević je rekla da je veliki problem što je budžet za poljoprivredu mali i ne može adekvatno da isprati poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Republike Srbije. Takođe je rekla da je ove godine prvi put u budžetu RS, putem uredbi, opredeljeno sredstava za proizvođače cveća i cvetnog rasada.
        Slobodan Orelj je rekao da je oduševljen onim što je domaćin izneo, i rekao da se vidi da se ovaj posao radi sa ljubavlju.
        Dušan Jakovljev je izneo da je, kao funkcioner LSV, došao da podrži kandidaturu Jovana Panića za izbor za pokrajnskog poslanika i naglasio da će, ako ga izaberemo, i on i svi prisutni funkcioneri pomoći da se čuje glas građana opštine Žabalj, ali i da će pomoći koliko mogu u razvoju poljoprivredne proizvodnje u ovoj opštini. Tada je takođe izneto da su Jovan Panić i LSV doneli u proteklom periodu 51.000.000,00 dinara sredstava mimo budžeta Opštine Žabalj koji su utrošeni na poboljšanje zivota u opštini.
        U daljem razgovoru domaćin je izneo velike probleme u plasmanu proizvedene robe i nepostojanju, tzv. „Berze cveća“koja bi okupila sve proizvođače cveća na jednom mestu i gde bi bila olakšana prodaja proizvoda. Takođe je izneo probleme vezane za stručne savete, do kojih teško dolazi, jer se radi o specifičnoj proizvodnji. Maja Timotijević je odgovorila da je rešenje u udruživanju i da tako mogu da traže savete sa fakulteta, a bila bi olakšana i prodaja, jer bi udruženje omogućilo proizvodnju za poznatog kupca.
        Domaćin je, kao aktivan član lokalnog Veslačkog kluba „Tisa“, izneo uspehe koje su deca iz Čuruga postigla na međunarodnom takmičenju u Zagrebu (tri medalje), i osvrnuvši se na položaj mladih, zatražio pomoć u vidu obezbeđivanja „skifa“ neophodnog za treninge i takmičenja. Gospodin Jakovljev je obećao da će se potruditi da ove uspehe mladih čuružana Pokrajina nagradi u vidu neophodne opreme.
        Posle skoro dva sata opuštenog razgovora, poseta je završena uručivanjem skromnih poklona svim gostima u vidu cveća iz proizvodnje porodice Kozarev.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 24, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *