Konstituisan Savet Prve mesne zajednice

TEMERIN: Na području opštine Temerin pored predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, šestog maja ove godine održani su i izbori za Savete mesnih zajednica.

 

U Temerinu je održan nastavak konstitutivne sednice Saveta Prve mesne zajednice, koji ima 15 članova. Tri člana ovog tela su iz Demokratske stranke vojvođanskih Mašara, po dva iz Saveza vojvođanskih Mađara, Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke-Pokret socijalista i Lige socijaldemokrata Vojvodin, a jednog člana u Savetu imaju SPS-PUPS i Prosperitet
Predsednik Saveta Ištvan Adam sazvao je odmah nakon izbora vanrednu sednicu Saveta, na kojoj je postignuta saglasnost o učešću Prve mesne zajednice na pokrajinskom konkursu za dodelu sredstava za izgradnju otresišta u ataru i čišćenje kanala.
-Mesni samodoprinos je istekao, nije pokrenuta inicijativa za uvođenje novog. To značajno sputava rad mesnih zajednica. Bez sredstava, prinuđeni smo da konkurišemo za sredstva koja dodeljuju Pokrajinski sekretarijati, ili su osnova programi iz IPA prekogranične saradnje – kaže Ištvan Adam.
Građani predloge i inicijative mogu da izraze svake sreda od 10 do 12 časova u prostorijama Doma mesne zajednice.
Sada je već izvesno da će na proleće biti usmereno 2 miliona dinara za otresišta u ataru, na kraju ulice Petefi Šandora i Vašarišta, kao i Almaškoj ulici u bloku 5, u temerinskom Telepu.
Obezbeđeno je 3,9 miliona dinara (po 1,3 miliona uložili su lokalna samouprava, Pokrajina i Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.
U pripremi su planovi i programi za obezbeđivanje sredstava za popravku trotoara, održavanje javne rasvete i drugih infrastrukturnih objekata u Prvoj mesnoj zajednici Temerin, sa više od 15 hiljada žitelja.

Autor: Mile Milojević
Datum: 29, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *