Šesta pasuljijada prvog vikenda juna

Temerin: Eko centar Vodomar 05′ usvojio je nedavno plan rada za 2010. godinu. Nakon uspešnog učešća na Sajmu turizma u Beogradu i ekološkoj edukativnoj tribini „Voda -Život“ u Temerinu – planiran je zakup prostora za rad udruženja, izrada novog Internet sajta i zvanična promocija Vodomarskog kuvara na salašu „Vindulo“ u Temerinu do kraja aprila.

        Pred 1. maj postaviće se eko table na izletištima a za praznik – organizovati Prvomajski uranak. Članovi društva učestvovaće na Fruškogorskom maratonu, a intenzivna promocija 6. Temerinske pasuljijade planirana je u aprilu i maju u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i drugim mestima.
        Trećeg juna organizovaće se izložba dečijih radova na temu Pasuljijada i ekologija. Šesta temerinska Pasuljijada organizuje se 4. i 5. juna na Vašarištu.
        Za juli, avgust i septembar planiran je eko kamp na Perućcu, učešće na Drinskoj regati, zatim gastronomskim turističkim manifestacijama „Somborski kotlić“, Baja (Mađarska), akcije pešačenja u prirodi, organizacija ekoloških akcija sa školama.
        Temerinska Pasuljijada nastala je 2005. godine kao i sve vredne stvari iz želje i ljubavi, kao plod svakodnevnog nesebičnog rada članova Eko centra 'Vodomar 05' iz Temerina – da spoje lepo i korisno i ovu manifestaciju izdignu stepenicu više u odnosu na druge, slične.
        Temerinskim vašarištem svakog prvog vikenda u junu šetao se bezbroj nasmejanih lica. Dolazili su iz daleke Austalije i Kanade, Sloven Gradeca, Trebinja, Vukovara, Zagreba, Budimpešte, Beograda, Subotice… I kažu doći će opet da obnove stara i sklope nova prijateljstva.
        Za prethodnih pet godina ugostili su Temerinci 742 ekipe i iako formalno proglašavali najbolje u kuvanju pasulja, svi zajedno su tih dana bili pobednici. Vraćali se u prošlost i brisali prašinu sa izbledelih sećanja šetajući Etno sokačetom, hranili dušu i opuštali um, uz zvuke tamburica, gitara, violina. Slatko se smejali i bučno navijali za svakog ko je bio dovoljno hrabar da se oproba u Vanolimpijskim sportskim igrama.
        Budite kreativni, različiti, slobodni, opušteni, budite svoji, prihvatite pruženu ruku i otvoreno srce vaših domaćina Eko društva 'Vodomar 05' u Temerinu.
        Šesta temerinska Pausljuijada održaće se prvog vikenda juna 2010. godine, tačnije 4. i 5. juna na temerinskom Vašarištu.

Foto: Ekocentar Vodomar 05 Temerin

Autor: Mile Milojević
Datum: 13, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *