1.700 dinara kao Božić bata

Temerin: Isplata po 1.700 dinara iz privatizacionog registra i izdavanje potvrda o vlasništvu nad pet akcija Naftne industrije Srbije, svim građanima koji su se za njih prijavili prema Zakonu o besplatnim akcijama, počelo je u sredu, na Badnji dan na šalterima pošta u Temerinu, Bačkom Jarku i Sirigu.

        Prema onome što smo videli u temerinskoj Pošti, prvog dana isplate nije bilo naročito gužve, a pred kraj radnog vremena bilo je teškoća sa obezbeđenjem kusura od tri stotine dinara, jer su službenici Pošte na raspolaganju imali novčanice od hiljadu dinara.
        Najažurniji su bili studenti, omladina, penzioneri, nezaposleni i oni sa najnižim primanjima.
        Podela akcija NIS-a je samo početak podele besplatnih akcija najvrednijih srpskih preduzeća. U toku 2010. godine građanima će biti podeljene i besplatne akcije Telekoma Srbija i Aerodroma Nikola Tesla, kao i objedinjene akcije iz Akcionarskog fonda. Besplatne akcije Elektroprivrede Srbijе građani će dobiti 2011. godine.
        U potvrdi o posedovanju besplatnih akcija NIS-a savetuje se da se ne prodaju ispod nominalne vrednosti, jer se ruski Gaspromnjeft ugovorom obavezao da će po jednoj akciji platiti najmanje 4,8 Evra, do februara 2011. godine.

Autor: Mile Milojević
Datum: 08, 01, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *