2009. u znaku Žolta Petea i košarkaša

Temerin: Temerinac Žolt Pete pobednik je seniorskog turnira Top – 12, koji je prošlog vikenda održan u Zrenjaninu. Prvi put nastupio je u konkurenciji seniora, a u finalu je pobedio Marka Jeftovića, druga iz reprezentacije Srbije 4:2.

        Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, uručio je u utorak vredna priznanja najboljim sportistima Vojvodine i Srbije, među njima i Žoltu Peteu, standardnom reprezentativcu Srbije. Godina koju ispraćamo bila je veoma uspešna za ovog mladog stonotenisera, koji je osvojio Pro tur Belorusije, a imao je zapažene rezultate na Svetskom prvenstvu u Japanu, Mediteranskim igrama i Olimpijadi mladih koja je održana u Beogradu.
        Proglašenje najboljih sportista opštine Temerin za rezultate ostvarene u 2009. godini obaviće se posle 20. januara. Član opštinskog veća Temerin, Milan Radović, zadužen za resor sporta – ističe da je na adrese 34 kluba u opštini Temerin upućen upitnik sa predlogom i obrazloženjem za najbolje.
        Košarkaški klub Mladost-Teletehnika u derbiju poslednjeg kola Prve srpske košarkaške lige – savladao je Dugu u Novom Sadu sa 92:90. Nastavak prvenstva na prvom mestu dočekaće subotički Spartak sa 26 bodova, Košarkaški klub Mladost-Teletehnika je na drugom mestu sa 24 boda. Zanimljivo je da su obe ekipe postigle po 1144 poena iz 13 susreta, stim da su Subotičani primili 930, a Jaračani 961 poen.

Autor: Mile Milojević
Datum: 31, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *