Gradonačelnik zadovoljan rezultatima u 2009.

Temerin: Opština Temerin delila je u 2009. godini sudbinu Srbije, funkcionisala je sa skromnim sredstvima, što su posebno osetili korisnici budžetskih sredstava.

        I pored toga započete ili nastavljene mnoge investicione aktivnosti, a predsednik opštine Temerin Andraš Gustonj ističe da opština nema dugovanja, da stanje u budžetu opštine krajem godine uliva nadu da će u 2010. godini biti završene sve započete investicije.
        – I pored izuzetno teške godine uspeli smo da realizujemo više važnih pitanja. Po prvi put izdavanje u zakup državne zemlje donelo je zadovoljstvo među poljoprivrednicima, a obezbeđen je prihod budžetu. Nastavili smo izgradnju kanalizacije prema Bačkom Jarku, potpisan je ugovor o završetku prečistača otpadnih voda za oko 2.500 korisnika kanalizacije u užem delu Temerina, počela je sanacija krova nove škole u MZ Staro Đurđevo u Temerinu. Značajno smo pomogli rešavanje ključnih stambenih problema izbeglih i prognanih lica, konkurisali smo za sredstva IPA kredita sa opštinama iz Hrvatske i Mađarske. 29. decembra usvojili smo i strateški plan razvoja opštine Temerin od 2010. do 2015. godine – istakao je u novogodišnjoj čestitki građanima opštine Temerin, gradonačelnik, Andraš Gustonj.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *