Titeljani u Ruskom domu

Beograd: Podružnica Društva srpsko ruskog jedinstva iz Titela priredila je u Ruskom domu u Beogradu prigodan nastup u okviru programa „Gradovi i regioni Srbije u Ruskom domu“.

        Predstavljanje Titela propratila je publika u skoro punoj sali Ruskog doma. U ime podružnice prisutne je pozdravio predsednik Svetozar Ikonov, a u ime Društva potpredsednica Tatjana Olujić.
        Program su vodile Zorica Čorto i Ivana Kolak koje se predstavile brojne učesnike ovog raznovrsnog programa. Počelo je sa titelskim tamburašima i vokalnim solistom Mišom Petrovim. Nastupili su i zavičajni pesnici Radoslav Tilger i Zoran Bosnić, a glumac Ljubivoje Tadić govorio je aforizme iz poslednje Tilgerove knjige aforizama. Nastupili su i učenici drugog razreda OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša sa ruskom dečijom igrom, Kristina Bošnjak i Ružica Jovičić iz Osnovne škole „Svetozar Miletić“ iz Titela. Stihove na srpskom i ruskom jeziku govorile su Zorica Čorto, Ivana Kolak i Zvezdana Čorto. Veterani AKUD-a Jovan Popović predstavili su se sa igrama iz Banata i Gradskim igrama. Svoje aforizme je govorio i Dragan Kolak koji je osmislio ovaj nastup. Sve je efektno završeno pesmom Miše Petrova uz pratnju tamburaškog orkestra i veterana AKUD-a „Jovan Popović“ .
        U galeriji Ruskog doma, nakon toga, Lazar Paroški je otvorio izložbu slika akademskih slikara iz opštine – Mladena Kanazira, Laze Paroškog, Dobre Marića i desetak slika iz spomen zbirke Stojana Trumića.

Pogledajte Foto priču!

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 25, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *