Novih 600 vakcina

Temerin: Prošlog četvrtka, 17. decembra u Domu zdravlja u Temerinu počela je vakcinacija protiv novog gripa, istovremeno za odrasle u službi Opšte medicine i decu u pedijatrijskoj službi.

Ovih dana Dom zdravlja u Temerinu očekuje isporuka novih 600 vakcina.

– Razgovaramo sa predstavnicima lokalne samouprave, drugih državnih i javnih organa i službi o organizovanoj vakcinaciji radnika koji su u svakodnevnom kontaktu sa strankama – ističe dr Tanja Radovanović, načelnik Opšte medicinske službe Doma zdravlja u Temerinu.

Od 24. decembra za vakcinaciju protiv novog gripa mogu da se prijave ne samo hronični bolesnici nego i zdrava lica, pa čak i državljani Srbije koji nemaju zdravstvenu knjižicu.

Svako ko želi da se vakciniše, bilo da spada u neku od rizičnih kategorija ili ne, treba prvo da se javi svom izabranom lekaru u domu zdravlja. Lekar je dužan da pre vakcinacije uradi pregled i da informiše pacijenta o novom gripu i mogućim neželjenim reakcijama na vakcinu. Alergija na jaje je prepreka za vakcinaciju protiv gripa, a pacijent koji je alergičan o tome treba da obavesti lekara. Takođe, pacijenti treba da informišu lekara – ukoliko su prilikom ranijih vakcinacija imali alergijske reakcije.

Autor: Mile Milojević
Datum: 25, 12, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *