Obnova električnih i vodovodnih instalacija

Šajkaš: Proteklog vikenda nastavljeni su radovi na obnovi Doma kulture u Šajkašu, jedinom naselju u Šajkaškoj u kojem ovako značajan objekat nije u funkciji.

        Radove je nedavno pokrenula Mesna zajednica uz pomoć sponzora, a u prvoj akciji članovi Saveta MZ su vlastitim primerom pokazali da im je stalo do ovog objekta, jer su ga temeljito očitili i tako pripremili za nastavak obnove. Od tada je rekonstruisana kanalizaciona mreža koju je uradio DOO „Izvor“, a sada su u toku radovi na obnovi električnih instalacija. Kablove za struju postavljaju radnici firme „Volt sistem“ iz Novog Sada, a očekuje se pomoć i drugih električara iz Šajkaša. Zahvaljujući donatorstvu privatne firme „Iris farm“ nabavljen je potraban materijal za struju i vodu i još jednom akcijom narednog vikenda ovi radovi biće završeni. Privatna firma „Stil plast“ iz Šajkaša, u vidu donacije, postaviće do kraja ove sedmice veliki portal na ulazu u Dom kulture, što je jedna od značajnijih investicija u toku obnove. Time će, konačno, Dom kulture biti zatvoren i nestaće ovog rugla sa ulaza na koji svi upiru prstom.


        – Predstoji nam još mnogo posla: čišćenje zidova i krečenje, završetak jedne prezide i osposobljavanje prostora za biblioteku. Do Nove godine trebalo bi da ovi grubi radovi budu završeni – rekao je Mirko Drinić, predsednik Saveta Mesne zajednice Šajkaš.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 30, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *