Pokrajinski sekret. za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio187miliona din.

Novi Sad, 26. novembar: U okviru realizacije Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniel Petrović, potpisao je danas ugovore o dodeli sredstava sa predstavnicima 25 vojvođanskih gradova i opština. Potpisano je 40 ugovora čija je vrednost blizu 187 miliona dinara.


        Zaključeni su ugovori o dodeli sredstava za realizaciju postupaka komasacije sa opštinama Bački Petrovac, Bač i Opovo u ukupnom iznosu od 38 miliona dinara. Komasacije se realizuju na teritorijama katastarskih opština Maglić, Selenča i Opovo na ukupnoj površini od 10.700 ha. Sa navedenim opštinama, kao i sa opštinom Bačka Palanka za katastarsku opštinu  Nova Gajdobra, zaključeni su ugovori o dodeli sredstava za odvodnjavanje u postupku komasacije u vrednosti od 53 miliona dinara i uređenje atarskih puteva u postupku komasacije u vrednosti od 33 miliona dinara.

         Resorni pokrajinski sekretar Daniel Petrović potpisao je i ugovore o dodeli sredstava za opremanje ili angažovanje poljočuvarske službe u opštinama Subotica, Irig, Temerin, Vrbas, Srbobran, Ada, Alibunar, Čoka, Kanjiža, Žabalj, Mali Iđoš, Ruma, Bečej, Senta, Apatin, Kikinda, Nova Crnja, Bačka Palanka, Bač i Žitište. Za ovu namenu iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno je ukupno 46,8 miliona dinara.
Danas su potpisani i ugovori o dodeli sredstava za izradu studija i projekata u vezi sa zaštitom, uređenjem i korišćenjem poljoprivrednog zemljišta. Ukupna vrednosu ugovora je 16 miliona dinara, a potpisani su sa opštinama Pančevo, Sombor, Inđija, Vrbas, Žabalj, Mali Iđoš, Kanjiža, Ada i Žitište.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 26, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *