Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Čurugu

Čurug: U organizaciji Crvenog krsta Čurug i Zavoda za transfuziju krvi iz Novog Sada održana je četvrta akcija dobrovoljnog davanja krvi.

        Akcija je održana u prostoru DONKT-a „Prelo“ i istoj se odazvalo 122 davaoca od kojih je 108 dalo dragocenu tečnost. Dr Vasa Kulidžan je akciju ocenio odličnom ocenom s obzirom da je jesenje vreme, a i proglašena je epidemija gripa. Takođe je rekao da se zahvaljuje posebno davaocima koji su se u ovolikom broju odazvali na akciju, isto i Odboru Crvenog krsta koji je vrlo dobro organizovao i pripremio ovu akciju. Ekipa je vrlo kvalitetno uradila svoj deo tako da nije bilo moguće da se stvori gužva i predugo da se čeka.

        Zorica Trifunović -Stojković, sekretar CK Čurug se zahvalila davaocima i ekipi kao i svojim saradnicima na odličnoj akciji i radu. Predsednik Saveta Mesne zajednice Čurug, Dragica Dragin se takođe odazvala pozivu i dala krv i rekla da je oduševljena i zadovoljna organizacijom ove akcije i da je Crveni krst izuzetna, humana organizacija.

        Posebno je zadovoljna radom Odbora, njegovog sekretara i svih ostalih koji su učestvovali u organizaciji. Pored zahvalnog obroka davaoci su dobili i poklon privezak za ključeve.

        Organizatori se zahvaljuju STR „Cveće“ i pekari „Đole“ koji su pomogli akciju, a posebnu Upravnom odboru „Prela“ na ustupljenom prostoru za akciju.

Autor: Lazar R. Kaćanski
Datum: 23, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *