Plakete davaocima krvi

Temerin: Na svečanoj sednici Opštinske organizacije Crvenog krsta u Temerinu uručena su priznanja dobrovoljnim davaocima krvi.

        Lane je opština Temerin proglašena za jednu od najhumanijih sredina u Srbiji, što je kako ističe Andraš Gustonj, predsednik opštine Temerin – veliko priznanje za sve žitelje, posebno humane ljude.

        Tokom ove godine organizovano je 13 akcija, prikupljeno 452 litre krvi, poslednja ovogodišnja akcija zakazana je za 28. decembar.

        Jasmina Božičić uručila je praznanja (zahvalnice i značke) svima koji su više od 5, 10, 20, 35 puta dali krvi, a plakete sa zahvalnicama našim sugrađanima koji su više od 50, 75 i sto puta učestvovali u akciji.

        Srebrne plakete Crvenog krsta uručene su građanima koji su više od 75 puta dali krv. Zlatne plakete sa zahvalnicom dobili su Janoš Urač, Ištvan Kokai, Ferenc Gal i Tibor Puškaš, koji su se više od sto puta odazvali na poziv Zavoda za transfuziju krvi i Crvenog krsta Temerina. Posebnu plaketu Crevenog krsta za saradnju dobio je KIC Lukijan Mušicki iz Temerina.

Autor: Mile Milojević
Datum: 23, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *