Saopštenje Odbora za organizovanje sahrane blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla

Danas je u Dvoru Srpske Patrijaršije održana sednica Odbora za organizovanje sahrane blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla. U ime Odbora javnosti su se obratili Episkop bački G. dr Irinej i Episkop zahumsko-hercegovački G. Grigorije.

        Pošto je sednica Odbora bila posvećena organizovanju maršrute kojom će se kretati molitvena povorka, Episkop bački G. Irinej je naglasio reči predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji je rekao da će policajci, biti ne samo čuvari reda, već da će kao i svi vernici učestvovati u molitvenoj povorci.

        Vladika zahumsko-hercegovački G. Grigorije je saopštio da će zaupokojena Liturgija biti služena u Sabornoj crkvi u 7,30 časova, zatim će molitvena povorka krenuti ka Spomen hramu Svetog Save u 9,30 časova, i to ulicama: Kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, preko Zelenog Venca i Prizrenske do Terazija gde će biti služen kratki pomen, posle koga će povorka krenuti ulicom Kralja Milana do Trga Slavija, i dalje Bulevarom oslobođenja do ulice Krušedolske, odakle će kovčeg, na rukama Episkopa, biti prenet do platoa ispred Hrama Svetog Save, gde će u 11 časova biti služeno opelo.

        Po završenom opelu, kovčeg sa telom Patrijarha Pavla biće prenet u manastir Rakovica sledećim ulicama: Bulevar oslobođenja, Autokomanda, Bulevar oslobođenja, Trošarina, Crnotravska, Borska, Miška Kranjca, Partijarha Dimitrija, do manastira Svetog Arhangela Mihaila u Rakovici, u ul. Patrijarha Dimitrija br. 34.

Preuzeto sa zvaničnog sajta SPC

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 17, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *