Uređenje naselja i deponija

Temerin: Paket od 15 ekoloških zakona koje proletos usvojila Skupština Srbije, na predlog Ministarstva životne sredine, – predstavljaju pravu malu „ekološku revoluciju“ i do sada najozbiljniji potez države u uvođenju reda u našu životnu sredinu.

        Poseban značaj imaće Zakon o upravljanju otpadom i Zakon o upravljanju ambalažnim otpadom koji će obezbediti ne samo veće kazne za zagađivače nego i uspostavljanje sistema razdvajanja otpada, a time i prostor za razvoj reciklažnog biznisa.

        Za akciju 'Očistimo Temerin' JKP Temerin je dobilo 1,8 miliona dinara. U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje na ovim poslovima je uposleno 10 radnika na određeno vreme od 6 meseci.

        Oni su u proteklih mesec dana najveću pažnju usmerili uređenju i čišćenju naselja, a uskoro se očekuje velika akcija pošumljavanja.

        JKP Temerin je uložilo 4 miliona dinara za uređenje deponije na putu Temerin – Sirig, a u narednom periodu očekuju se aktvnosti na sređivanju deponije smeća u Bačkom Jarku.

        Nabavka većih i manjih kontejnera odvija se kontinuirano. Ovih dana postavljene su korpe za smeće u centru naseljenih mesta i parku. Dobre vremenske uslove svakako će iskoristiti i građani za uređenje bašti, vrtova i ulica, lovci, ribolovci, planinari, izviđači i pčelari za pošumljavanje atara i čišćenje Jegričke, koja je zatrpana plastičnim bocama i drugim otpadom.

Autor: Mile Milojević
Datum: 17, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *