Saopštenje Odbora za organizovanje sahrane blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla

Telo blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla preneto je u Sabornu crkvu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu, gde se svakodnevno služe Svete zaupokojene Liturgije i pomeni, uz čitanje svetih Jevanđelja.

 

        Verni koji žele da se poklone telu blaženopočivšeg svetejšeg patrijarha Pavla mogu to učiniti u beogradskom Sabornom hramu koji je neprestano otvoren.


        Sahrana će se obaviti u četvrtak, 19. novembra 2009. godine. Sveta zaupokojena Liturgija toga dana počeće u 7,30 časova u Sabornoj crkvi. U 9,30 časova, kovčeg sa telom novoupokojenog patrijarha Pavla biće prenet u pogrebnoj povorci u Spomen-hram Svetog Save na Vračaru, gde će se u 11,00 časova služiti Opelo. Sahrana će se zatim obaviti u porti manastira Svetog arhangela Mihaila u Rakovici.


         Srpska pravoslavna crkva moli verne da, u poštovanju tradicije Pravoslavne Crkve koje se predano držao blaženopočivši patrijarh Pavla, ne donose vence, već – ukoliko žele – daju prilog u korist završetka radova na Spomen-hrama Svetog Save, na posebna za to obeležena mesta.


iz Kancelarije Svetog arhijerejskog sinoda
u Beogradu
16. novembra 2009. godine

Preuzeto sa zvaničnog sajta SPC

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 16, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *