Saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo

Novi Sad, 11.novembar: Pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo saopštava da se zbog proglašenja epidemije na teritoriji Republike Srbije, od strane Republičkog ministra zdravlja, u ovom trenutku ništa bitnije u životu građana neće promenti.

        Proglašenje epidemije otvara zakonske mogućnosti za sve mere koje se tiču sprečavanja širenja epidemije, kao što su vanredna imunizacija, vakcinacija najugroženijih grupa, obustavljanje javnog okupljanja, zatvaranje škola i vrtića. Preduzimanje svake od ovih mera biće usaglašeno sa epidemiološkim stanjem u okruzima u Pokrajini.  
        Ovo praktično znači, da škole i vrtići nastavljaju od ponedeljka normalno da rade ukoliko ne dođe do pogoršanja trenutne epidemiološke situacije, i da do daljnjeg ne postoji zabrana javnog okupljanja ali da i dalje postoje preporuke da se ona što manje organizuju.
        Pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo, sa obzirom na procene kretanja trenutnog broja obolelih u Vojvodini, smatra da u ovom momentu ne postoje dovljno jaki razlozi za preduzimanje drugih mera osim onih koje su do sada preduzete.  Procentualni porast broja hospitalizovanih pacijenata u Vojvodini na dan 11.11.2009. godine je manji nego juče, trend porasta bolnično lečenih slučajeva je u padu.  
        Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju u Vojvodini te ćemo u dogovorima sa epidemiološkim službama Instituta za javno zdravlje Vojvodine i preporukama Komisije za zarazne bolesti Vojvodine i dalje  preporučivati mere koje će se u narednom periodu sprovoditi na teritoriji Vojvodine.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 11, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *