Novo rukovodstvo Evropske geografske asocijacije

Novi Sad: Na skupštini Evropske geografske asocijacije (EGEA), održanoj 23.oktobra 2009. izabrano je novo EGEA rukovodstvo, koje će imati zadatak da nastavi tamo gde su njihovi prethodnici stali, ali i da radi na daljem unapređenju organizacije.




        Novi predsednik Vukica Majstorović (1988. Novi Sad) i podpredsednik Nikola Rajin (1987. Žabalj), zajedno sa svojim kolegama i saradnicima, predstavili su nacrt plana aktivnosti za budućnost.

  • Za 2009. godinu planirano je za početak prijem novih članova i organizovanje Motivacionog vikenda za njih, a zatim na red dolaze i drugi delovi razmene sa Krakovom i Helsinkijem, kao i prvi deo razmene sa Bečom;
  • 2010 Izašao je kalendar kongresa za 2010. godinu, tako da se zna da će se Severni održati u Helsinkiju (Finska) u martu, Zapadni u Beču u aprilu, Istočni u Krakovu (Poljska) u aprilu, Euromediteranski u Zagrebu u maju i Godišnji u Rumuniji krajem septembra 2010 godine. U saradnji sa Evropskom unijom, u maju, na Fruškoj gori, biće organizovan petodnevni Međunarodni Seminar na temu „Multikulturalnost i verska tolerancija”, a seminar će biti otvorene prirode tako da će mogućnost učestvovanja imati članovi EGEA iz cele Evrope;

  • Što se razmena tiče, u planu su razmene sa Bečom, Dižonom (Francuska), Kijevom, Amsterdamom (drugi deo), Grčkom. Postoji i mogućnost dogovora sa još nekim entitetima, u skladu sa željama i mogućnostima ostalih članova.

  • 2011 – 2011. godine, organizovanje tradicionalne Balkanijade dodeljeno je Srbiji, tako da sa tim događajem ujedno i prestaje mandat novoj garnituri, posle čega novi izbori dolaze na red. Kongresi i razmene se podrazumevaju i za ovu godinu, a sa kojim entitetima će biti organizovane i gde će se kongresi održati te godine, biće poznato naknadno.

         EGEA kao značajan činilac promocije Srbije u inostranstvu, sve više dobija podršku svoje okoline, što medija, što predstavnika lokalnih samouprava, što fakulteta i fakultetskih radnika, te se svima zahvaljuje, sa nadom da će ta podrška biti još jača u budućnosti i da će, kako vreme bude odmicalo, to rezultirati sve većim brojem zajedničkih aktivnosti!

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 07, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *