Najava konkursa za stipendiranje studenata u oblasti medija

Novi Sad: Pokrajinski sekretarijat za informacije doprineće razvoju medija i putem stipendiranja studenata na studijama žurnalistike, a time i kadrovskom obnavljanju u vojvođanskim medijima, rekla je potpredsednica Izvršnog veća AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za informacije Ana Tomanova Makanova u prisustvu svojih saradnika, na današnjoj konferenciji za novinare.

        Pokrajinski sekretarijat za informacije raspisuje konkurs za stipediranje studenata novinarstva, drugih medijskih struka i ostalih zanimanja neophodnih u javnim glasilima, na koji će moći da konkurišu bez razlike svi mediji iz Vojvodine, koji su zvanično registrovani. Ana Tomanova Makanova je novinarima u Izvršnom veću AP Vojvodine kazala da je ova aktivnost značajan deo politike koju Sekretarijat ostvaruje u skladu sa svojim nadležnostima, a u cilju opšteg interesa građana Vojvodine i njihovih potreba u medijskoj sferi.


         Konkurs će biti objavljen na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata i dnevnom listu Dnevnik u petak, 6. novembra 2009. godine. Ukupna sredstva predviđena ovim konkursom iznose skoro tri miliona dinara, što će omogućiti da mesečni iznos od 7.000 dinara za akademsku 2009-2010. godinu prima 42 studenata u trajanju od deset meseci. Ana Tomanova je naglasila da bez stručnih kadrova nema ni medija, te da je stipendiranje studenata u medijskoj sferi način da se sistematski pristupi rešavanju problema koji vojvođanski mediji imaju u pogledu nedostatka stručnog kadra. Takođe, mladi stručnjaci dobiće šansu da svoje znanje i primene, te unaprede svoj medijski prostor.
        Kada je reč o novinarima koji su svoju diplomu već stekli, zamenik pokrajinskog sekretara za informacije Smiljka Maksimović istakla je da oni već imaju priliku da koriste programe Izvršnog veća AP Vojvodine kojim je predviđeno subvencionisanje zarade pripravnika preko Pokrajinskog sekretarijata za rad i zapošljavanje uz saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Pokrajinski sekretarijat učestvuje i u ovom programu zapošljavanja sa svim ostalim sekretarijatima, koje Izvršno veće sprovodi u okviru aktivnosti podsticajnih mera u vreme recesije, podsetila je još jednom ovom prilikom Smiljka Maksimović.
        Ana Tomanova Makanova rekla je da će konkurs pratiti prave potrebe medijskih kuća, koje se odluče da konkurišu i predlože kandidata za korišćenje ovih sredstava, što će biti iskazano kroz sistematizaciju radnih mesta medija predlagača.
        Konkurs će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a prijave će mediji moći da podnose na formularima koji se mogu naći na sajtu: www.vojvodina.gov.rs.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 05, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *