Predstavljen konkurs za projekat Regionalni omladinski centar/Škola na otvorenom

Novi Sad: Pokrajinski sekretar za obrazovanje prof. dr Zoltan Jegeš danas je u Izvršnom veću AP Vojvodine, zajedno sa prof. Mirjanom Jovanović i doc.dr Ksenijom Hiel sa FTN-a u Novom Sadu, predstavio nagradni konkurs projekta Regionalni omladinski centar/ Škola na otvorenom prostoru.


        Po rečima dr Jegeša, reč je o jednoj novoj aktivnosti učenika iz svih završnih razreda srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine, koji su pozvani da se uključe u jedan novi interaktivni projekat „Škola na otvorenom“. Projekat je zamišljen, objasnio je dr Jegeš, tako da se učenici sa svih tehničkih profila zajedno sa profesorima svih departmana Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu uključe u izradu „Škole na otvorenom prostoru“, po svojoj meri i zamisli. Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 16. novembra ove godine, imaju sve tehničke škole, uključujući i saobraćajnu i poljoprivrednu srednju školu, s tim što će se na osnovu njihovih prijava napraviti radni sastanak i organizovati timovi za izradu projekta. Rok za prijem radova je 30. april 2010. godine, a Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje se obavezuje da će tokom maja sledeće godine sve pristigle radove izložiti u holu Izvršnog veća AP Vojvodine, kada će se proglasiti pobednik i njemu dodeliti prigodna nagrada. O detaljima konkursa može se više saznati na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje – rekao je na kraju izlaganja prof. dr Zoltan Jegeš.


        Profesorka Hiel je objasnila da je cilj ovog projekta multidsciplinarnost u radu budućih studenata, koji su vrlo često oivičeni svojim znanjem i retko zalaze u druge naučne sfere. Studenti sa svim departmana FTN-a biće uključeni u rad na projektima i u timove za izradu projekta „Škole na otvorenom“.


        Profesorka arhitekture Mirjana Jovanović je istakla da je ovaj projekat izabran iz realnih razloga, jer svaki učenik je tokom svog školovanja bar jednom boravio u jednom od ovakvih objekata, pa mu je tema bliska, a sa druge strane „želja nam je da đake malo više animiramo da se interaktivno uključe u nove softverske programe i timski rad, kako bi kroz kreativnost i afirmaciju postigli maksimum“, rekla je prof. Jovanović.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 05, 11, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *