Finci u poseti žabaljskoj opštini

Žabalj: Osmočlana delegacija Evropske geografske asocijacije iz Helsinkija boravi u Srbiji od 26. do 31. oktobra. Tokom svog petodnevnog boravka studenti geografije iz Finske obilaze Novi Sad, Petrovaradin, Sremske Karlovce, Beograd, Suboticu i opštinu Žabalj.


        Opština Žabalj je sa svojim izuzetnim turističkim potencijalima odabrana kao primer kulturnog, rekreativnog i seoskog turizma. Za mlade Fince priređen je doček u Opštini, gde su ih pozdravili čelni ljudi ovog mesta i predstavnici Turističke organizacije opštine Žabalj.


        Strana delegacija obišla je Crkvu svetog Vaznesenja u Čurugu, Rođinu vetrenjaču, Staru Tisu i podrum vina u Čurugu. Zatim su se provozali čamcem po Jegričkoj, gde su mogli da probaju čuvenu vojvođansku riblju čorbu.


        Finski studenti su se oprobali u golfu, na terenima Golf – centra u Žablju, a videli su i kako izgleda tradicionalni vojvođanski salaš.
        Posle posete
Babinom salašu gosti su rekli da su oduševljeni našom hranom i krajem jer predstavlja pravi primer kulture i tradicije našeg naroda.

Autor: Alma Kovčić
Datum: 30, 10, 2009.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *